Nijerya diktatörü Abaça'nın yurt dışına kaçırdığı paralar

Nijerya diktatörü Abaça'nın yurt dışına kaçırdığı paralar
İsviçre hükümeti, diktatör Abaça'nın paralarının bir kısmını daha Nijerya'ya geri verecek

LAGOS(AA) - Nijerya ve İsviçre, ülkedeki eski diktatörlerden Sani Abaça tarafından yurt dışına kaçırılan 321 milyon doların geri ödenmesi konusunda anlaştı.

Devlet Başkanı Yardımcısı Yemi Osinbajo yaptığı açıklamada, İsviçre hükümetinin anlaşma uyarınca Abaça ailesi tarafından yasa dışı bir şekilde ülke dışına çıkarılan paraların 321 milyon dolarını Nijerya'ya geri vereceğini belirtti.

Nijerya'yı 1993'ten öldüğü 1998 yılına kadar yöneten Abaça'nın 4,3 milyar doları zimmetine geçirdiği, bu meblağın büyük bir kısmını yurt dışında sakladığı tahmin ediliyor.

Olusegun Obasanjo ve Goodluck Jonathan'ın devlet başkanlıkları süresince yaklaşık 2,3 milyar dolar Nijerya'ya geri ödenmişti. Devlet Başkanı Muhammed Buhari yönetimi Abaça'nın Avrupa'ya kaçırdığı paralardan ilk defa geri ödeme alacak.

General Sani Abaça, 5 yıl süren yönetimi sırasında ülkeyi talan etmiş, çok sayıda Nijeryalı muhalifi asarak idam etmişti. Ölümünden sonra Abaça'nın eşi, para dolu 35 bavulla ülkeden kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.