Nijerya Diplomatik Temsilciliklerinin Sayısını Azaltıyor

Nijerya Diplomatik Temsilciliklerinin Sayısını Azaltıyor
Nijerya'nın yurt dışındaki diplomatik temsilciliklerinin sayısını azaltacağı bildirildi.Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Dışişleri...

Nijerya'nın yurt dışındaki diplomatik temsilciliklerinin sayısını azaltacağı bildirildi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesinin ardından başkent Abuja'da yaptığı açıklamada, yurt dışındaki tüm diplomatik misyonların gerekliliğinin gözden geçirilmesi kararı aldıklarını belirterek, bu görevi yürütecek bir komite kurulacağı sözünü verdi.

Buhari, bu süreçte ekonomik güçleri doğrultusunda hangi diplomatik misyonların açık tutulacağının tespit edileceğini ifade ederek, aynı zamanda yurt dışındaki elçiliklerle ilgili şikayetlerin ardından diplomatik misyonların kalite standartlarının belirlenmesinin amaçlandığını söyledi. 

Devlet Başkanı Buhari, "yıkık dökük binalara ve moralsiz personele" sahip diplomatik misyonların açık tutulmasının fayda sağlamayacağını sözlerine ekledi.

Nijerya'nın en az 2 bin personelin istihdam edildiği dünya çapında en az 105 ülkede büyükelçilikleri, konsoloslukları ve temsilcilikleri bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.