Nijerya'da Boko Haram ile mücadele

Nijerya'da Boko Haram ile mücadele
Ordu mensubu iki kişi Boko Haram'a silah yardımı yapmakla suçlanıyor

ABUJA (AA) - Nijerya'da Boko Haram örgütüne silah ve mühimmat yardımı yaptıkları gerekçesiyle ordu mensubu iki kişi gözaltına alındı.

Ordu Sözcüsü Sani Usman, yaptığı açıklamada, Boko Haram'ın en çok saldırı düzenlediği bölge olan kuzeydoğudaki askeri birlikte patlayıcı madde bölümünde çalışan iki subayın, örgüte yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığını kaydetti.

Usman, bu iki askerin örgüt üyelerini bomba yapma konusunda eğittiklerinden şüphelendiklerini söyledi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı ordu mensupları, Boko Haram'ın Nijerya'nın güvenlik kuvvetlerinin içine sızdığını ve bazı askeri personelin gündüz ordu, gece de örgütün yanında savaştığını dile getirdi.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda dün yerlerinden edilmiş kişilerin kaldığı kampa düzenlenen eş zamanlı iki intihar saldırısında en az 65 kişi ölmüş,150 kişi yaralanmıştı.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından itibaren faaliyet gösteriyor. Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.