Nijerya'da Boko Haram ile mücadele

Nijerya'da Boko Haram ile mücadele
Ordu tarafından kurulan kampta eski militanlara mesleki eğitim verilecek

KANO (AA) - Nijerya ordusu, Boko Haram militanlarının ıslah edilmesi amacıyla bir kamp açtı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Rabe Ebubekir, teslim olan Boko Haram militanlarına, ekonomiye katkı sağlamalarına yardımcı olmak için mesleki eğitim verileceğini belirtti.

Kampa katılacak savaşçıların sayısı hakkında bilgi vermeyen Ebubekir, diğer militanlara da teslim olma çağrısında bulundu. Ebubekir, "Teröristlere karşı saldırılarımız durmaksızın devam edecek ve ülkenin kuzeydoğusu şeytani güçlerden tamamen temizlenene kadar mücadelemiz sürecek." dedi.

Sözcü, 26 Şubat'tan bu yana ülkenin kuzeydoğusundaki Boko Haram kamplarına ve köylerine düzenlenen operasyonlarda 11 bin 595 sivil rehinenin kurtarıldığını bildirdi.

Nijerya'da düzinelerce Boko Haram militanının, açlık ve gıda sıkıntısı nedeniyle teslim olduğu bildirilmişti.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor.

Örgütün ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği saldırılarda son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.