Nijerya'da Boko Haram'la mücadele

Nijerya'da Boko Haram'la mücadele
Borno eyaletinde ve Kamerun'da düzenlenen operasyonda 112 esir kurtarıldı- Operasyonda Kamerunlu bir yetkili öldü

LAGOS (AA) - Nijerya'nın kuzeydoğusunda, Kamerun sınırında yer alan Borno eyaletinin Kirawa Jimni köyünde düzenlenen operasyonda Boko Haram militanlarının esir aldığı 112 kişi kurtarıldı.

Ordu Sözcüsü Sani Osman, Nijerya ve Kamerun'un ortaklaşa yürüttüğü operasyonda kurtarılanlar arasında 68 çocuk ve 36 kadının bulunduğunu belirterek "Komşularımızla işbirliğimiz, bize yeni bir güç kattı. Boko Haram teröristlerine karşı yürüttüğümüz mücadelenin bir meyvesini daha aldık" dedi.

Operasyonda ağır yaralanan Kamerunlu bir yetkilinin kurtarılamadığını ifade eden Osman, 8 askerin de yaralandığını söyledi.

Borno'da geçen hafta düzenlenen operasyonda Boko Haram'ın elinden 324 rehine kurtarılmış, 31 örgüt militanı öldürülmüştü.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.