Nijerya'da Boko Haram'la mücadele

Nijerya'da Boko Haram'la mücadele
Borno eyaletinde düzenlenen operasyonda 350 rehine kurtarıldı- Operasyonda 5 Boko Haram üyesi öldürüldü

LAGOS (AA) - Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen operasyonda Boko Haram üyelerinin rehin aldığı 350 kişi kurtarıldı.

Ordu Sözcüsü Sani Osman, Nijerya ordusunun Borno eyaletinde düzenlediği operasyonda, Kamerun'da kaçırılan beş kız çocuğu dahil 350 rehinenin kurtarıldığını belirtti.

Osman, Boko Haram militanlarının saklandığı Mafa ve Dikwa bölgelerine düzenlenen operasyonda bir AK-47 Kalaşnikof silah, 10 motosiklet ve bir kamyon ele geçirildiğini ifade etti.

Operasyonda 5 militanın öldürüldüğünü dile getiren Osman, Kubwa köyünde saklanan iki militanın da yakalandığını kaydetti.

Borno'da geçen haftadan bu yana düzenlenen operasyonlarda Boko Haram'ın elinden toplam 436 rehine kurtarılmış, 31 örgüt üyesi öldürülmüştü.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram örgütüyle mücadele kapsamında geçen yıl "Ortak Çokuluslu Müdahale Gücü" oluşturmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.