Nijerya'da Boko Haram'la mücadele

Nijerya'da Boko Haram'la mücadele
Nijerya ordusu, Boko Haram'a para sağlayan sığır pazarını kapattı

MAIDUGURI (AA) - Nijerya'da ordu, Maiduguri'de çalınan hayvanların satışından elde edilen geliri Boko Haram militanlarına aktaran sığır pazarını kapattı.

Hayvan Tüccarları Birliği'nden Abubakar Abba, mezbahaya kapatılan 20 bin sığırın ve keçinin açlık ile susuzluktan telef olduğunu belirtti.

Aynı birlikten Musa Abdullah, Maiduguri'de kapatılan pazarın, bölgedeki son büyük sığır pazarı olduğunu vurguladı.

Birliğin 12 bin üyesi olduğunu söyleyen Abdullah, "Bu resmi kısıtlama binlerce tır sürücüsünü, kasabı, hatta satıcıları etkileyecek ve sonuçları yıkıcı olacak" dedi.

Yöre halkı, kapatılan pazar yüzünden binlerce kişinin işini kaybettiğini, sığır eti bulunmadığını ve hayvanların mezbahada öldüğünü ifade etti.

Halk, Afrika'nın en büyük sığır pazarlarından birinin kapatılmasının, savaş mağdurlarının yaşadığı bir kentte ekonomik gerginliği ve orduya karşı husumeti artırdığını ileri sürdü.

Üç hafta kapalı kalacak pazara güney Nijerya'nın yanı sıra Batı ve Orta Afrika devletlerinden tüccarların geldiği biliniyor.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor.

Örgüt militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenlediği şiddet eylemlerinde son 6 yılda onbinlerce kişi hayatını kaybetti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.