Nijerya'da Kovid-19 Yabancı Düşmanlığını Artırdı

Nijerya'da Kovid-19 Yabancı Düşmanlığını Artırdı
Halkın bir kısmının Kovid-19'u ciddiye almadığı ülkede bazı kişiler de "Avrupalıların Afrikalıları sömürmek için virüsü kıtaya getirdiğine" inanıyor- Cami imamı Sani Haruna:- "Şahsen, bu virüsün Avrupalıların oyunu olduğunu düşünüyorum. Bizi yeniden sömürmek için virüsü getirdiler. Yakında virüsün ilacını çıkartırlar ve bunun karşılığında da bizi sömürürler"

ABUJA (AA) - ADAM ABU-BASHAL - Batı Afrika ülkesi Nijerya'da "yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) Avrupalıların getirdiği" düşüncesi, yabancı düşmanlığını körüklüyor.

Nijerya'da bazı kişiler salgının ciddiyetinin farkında değilken bazıları ise Avrupalıların Afrikalıları sömürmek için virüsü kıtaya getirdiğine inanıyor.

Ülkede her gün artan Kovid-19 vakaları sebebiyle alınan tedbirler kapsamında toplu etkinlikler yasaklandı ve önceden Abuja'da planlanan spor faaliyetleri de ertelendi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, salgınla mücadele kapsamında başkentin yanı sıra Lagos ve Ogun eyaletlerinde 30 Mart'tan itibaren 14 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Ancak başkentte ilan edilen sokağa çıkma yasağına rağmen bazı insanların bu karara uymadığı görülüyor.

- "Yakında virüsün ilacını çıkartırlar ve bunun karşılığında bizi sömürürler"

Cami imamı Sani Haruna, AA muhabirine, Kovid-19'un genelde yurt dışından gelenlerde görüldüğünü, bu nedenle virüsün kendilerinden uzak olduğunu söyledi.

Kovid-19'un "Avrupalıların oyunu" olduğu düşüncesini savunan İmam Haruna, "Bizi yeniden sömürmek için virüsü getirdiler. Yakında virüsün ilacını çıkartırlar ve bunun karşılığında da bizi sömürürler." ifadesini kullandı.

Haruna, başkentte sokağa çıkma yasağına rağmen cemaatin namazını camide kılmaya devam ettiğini aktararak, "Biz Allah'a sığınıyoruz. Virüs bize bulaşırsa Allah'ın izniyle iyileşiriz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.