Nijerya'daki Boko Haram Şiddeti

Nijerya'daki Boko Haram Şiddeti
Ordu, Baga kentindeki saldırıda ölü sayısının 150'yi aşmadığını açıkladı

LAGOS (AA) - Nijerya ordusu, hafta sonunda Boko Haram örgütü tarafından Baga kentine düzenlenen saldırıda ölü sayısının binlerle ifade edildiği iddialarını yalanlayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin 150'yi aşmadığını açıkladı.

Ordu Sözcüsü Chris Olukolade, yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıda ölenlerin arasında ordu ile çatışmaya giren teröristlerin de bulunduğunu belirtti.

Baga ve çevresininin son dönemlerde çok sayıda saldırıya uğradığını ve son saldırı öncesinde bölgenin neredeyse halk tarafından terk edildiğini kaydeden Olukolade, bazı görgü şahitlerince verilen ölü sayısına yönelik bilgilerin abartılı şekilde aktarıldığını ifade etti.

Saldırıda ölü sayısının 2 bin kadar çıktığı iddialarının, medyada ağızdan ağıza dolaştığını söyleyen Olukolade, medyanın, uluslararası toplumu ve Nijerya halkını doğru bilgilendirmek için kaynaklarından aldıkları bilgileri teyit ederek doğru ve tarafsız şekilde kullanmaları çağrısında bulundu.

Olukolade, ölü sayısının binlerle ifade edilmesini redederek, son saldırıda hayatı kaybedenlerin 150'yi geçmediğini bildirdi, örgüte yönelik operasyonların devam ettiğini belirtti.

Boko Haram militanları cumartesi günü Baga'daki askeri üssü ele geçirerek yakmış, basına yansıyan haberlerde 2 bin kişinin hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.