Nijerya’ya meteor düştü mü?

Nijerya’ya meteor düştü mü?
Nijerya’nın Akure kasabasında, tüm kasabayı sarsan yüksek bir ses duyulduğu ve sonra bu sabahın erken saatlerinde kasabadaki bazı binaları yıktığı iddia edildi.

Nijerya’nın Akure kasabasında tuhaf patlamalar

Mart ayının başlarında, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bir asteroidin dünyaya yaklaşacağını açıklamıştı.

2012 XA133 adlı asteroidin, 26 Mart Perşembe günü (27 Mart Nijerya'da) 53.000 km/saat hızla Dünya'ya yakın bir şekilde geçeceği açıklandı. NASA, Dünya'ya çarpmayacağını söyledi.

“Güneş'in etrafında dönen NEO'lar (Dünya’ya Yakın Nesneler) zaman zaman Dünya'ya yakınlaşabiliyor.

“Astronomik olarak bu nesneler, dünyaya milyonlarca hatta on milyonlarca kilometre uzaklıkta”

Bununla birlikte, Nijerya’nın Akure kasabasında, tüm kasabayı sarsan yüksek bir ses duyulduğu ve sonra bu sabahın erken saatlerinde kasabadaki bazı binaları yıktığı iddia edildi. Akure havaalanına bir kilometre uzaklıkta bulunan Eleyowo’de, kiliseler ve bir okul da dahil olmak üzere çok sayıda binanın yıkıldığına dair video ve fotoğraflar paylaşıldı.

Gürültünün ne olduğu hakkında birçok spekülasyonlar yapıldı. Bazıları patlayıcı taşıyan bir kamyonun patlaması sonucu olduğunu bildirirken, bazıları asteroit çarpması olduğunu iddia etti..

Bir asteroit miydi? Bir patlama mıydı?

Nijerya'da patlama ardından oluşan dev bir çukurun meteor yüzünden gerçekleştiği öne sürüldü. Öte yandan Nijerya'daki görüntülerin ise gerçek olmadığı çukurun maden çalışması nedeniyle açıldığı iddia edildi. Bu konuda henüz resmi bir rapor açıklanmadı.

1.jpg3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.