Nilgün İleri Köseoğlu kimdir, nereli? Nilgün İleri Köseoğlu biyografisi

Nilgün İleri Köseoğlu kimdir, nereli? Nilgün İleri Köseoğlu biyografisi
1959 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğan ressam Nilgün İleri Köseoğlu, yıkılmaya yüz tutmuş tarihi ölümsüz kılmak için pek çok eser resmetti. İşte Nilgün İleri Köseoğlu hakkında merak edilenler.

Konya’nın Akşehir ilçesinde dünyaya gelen Nilgün İleri Köseoğlu, 1979 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim - İş (Grafik) Bölümü’nden mezun oldu.

Sanatçı, çeşitli okullarda 23 yıl Resim-İş öğretmeni olarak çalıştı ve 2000 ile 2006 yılları arasında Cahit Koççoban, Turan Enginoğlu, Atanur Doğan Atölyelerinde akademik düzeyde suluboya çalışmalarına katıldı.

Serkan Adın ile baskı çalışmalarına başlayan sanatçı halen Mahmut Durmuş ile Resim – Heykel Müzesi’nde baskı çalışmalarına devam ediyor. Sanatçı ayrıca İzmir Suluboya Ressamları Derneği ve Atılım Grubu üyesi.

Resimlerinde genellikle doğadan ve figürlerden çalışmalar yaparak, kendine özgü üslubuyla renkçi, lekeci, dışavurumcu bir kişilik sergileyen Köseoğlu, şimdiye kadar birçok karma ve kişisel sergiye katılmıştır. 2002 - 2004 yıllarında Çivril/Denizli’de ve Akşehir Nasrettin Hoca Festivalinde ve çeşitli illerde kişisel sergiler açtı.

Köseoğlu, Konya - Akşehir, Denizli - Çivril, Ege Bölgesi evrelerini suluboya tekniğiyle çalışıyor. Sanatçı amacını, yıkılmaya yüz tutmuş tarihi ölümsüz kılmak, yöre kültürünü ve insanlarını tanıtmak, bir belge olarak geleceğe taşımak olarak belirtiyor.

Son dönemlerde küresel ısınmanın doğaya verdiği zararı resimlerinde yansıtıyor. Sanatçının eserleri, çeşitli kültür merkezlerinin arşivlerine alındı.

Açtığı suluboya resimlerinin 11’i kişisel 38’i karma sergilerdir. Özgün baskı dalında da bir karma sergiye katılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı bir yarışmada Düş adlı eseriyle derece almıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.