Nisanda da güzel yağarsa BEREKETLİ OLACAK

Nisanda da güzel yağarsa BEREKETLİ OLACAK
Konya Ovasında kış aylarında gerçekleşen yağışlar çiftçileri memnun etti. Nisan-Mayıs yağışlarının de yeterli düzeyde olması halinde bereketli bir hasat sezonu bekleniyor.

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya genelinde kış aylarında gerçekleşen yağışlar çiftçileri memnun etti. Nisan yağışlarının de yeterli düzeyde olması halinde rekoltenin iyi olması bekleniyor. Konya genelinin aksine yeterli yağışın düşmediği Altınekin ve Cihanbeyli bölgesindeki çiftçiler ise umutlarını bahar yağmurlarına bağladı.

YAĞIZ: YAĞMUR KAR ETKİSİ GÖSTERDİ

Konuyla ilgili Pusula’ya değerlendirmelerde bulunan Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, son 3 ayın en iyi yağışlarının Ocak ayında gerçekleştiğini kaydetti. Başkan Yağız, “Arpa ve buğdayda rekolte çok yüksek. Yağmurda istediğimizi alsak da kar yağışı beklentimizin altında oldu. Kar çok yağmamış olsa da eksiye düşmedi. Bu nedenle yağan yağmur da kar etkisi gösterdi. Önümüzdeki günlerde de yüksek verim bekliyoruz. Nisan yağmurları çok önemli, Nisan ve Mayıs aylarında istediğimiz yağış miktarını alabilirsek bizi çok güzel bir yıl bekliyor demek olacak” dedi.

KAVUNEKER: YÜKSEK REKOLTELİ BİR YIL BEKLİYORUZ

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker ise “Bu sene Konya merkezde kar görülmedi. Karatay ve Selçuklu ilçesindeki bazı bölgelerine kar yağsa da uzun süre kalmadı. Bazı bölgelerde gündüz sıcak, gece çok soğuk oluyor. Bu da dona sebep oluyor ve mahsulü etkiliyor. Çiftçilerimiz don tehlikesine karşı henüz gübre atamadı. Havalar çok sıcak gitmezse eğer Mart’ı rahat atlatacağız. Yağmur yağışları bizi çok zorlamadı bu sene, neredeyse yeterli miktarda yağış aldık. Beklentimiz Nisan ve Mayıs yağmurlarında, eğer bu aylarda yağışlar iyi giderse yüksek rekolteli bir yıl geçireceğiz” diye konuştu.

ALTINEKİN BÖLGESİNDE BEKLENENDEN AZ OLDU

Konya genelinde etkili olan yağışlara karşın Altınekin ve Cihanbeyli bölgelerinde istenilen yağışların alınamadığını ifade eden Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, umutlarının  Nisan yağmurlarında olduğunu söyledi. Başkan Kağnıcıoğlu, “Bölgemizde kış mevsiminde yağması gereken yağış miktarından daha az yağış gerçekleşti. Bu yılki durum çiftçi açısından çok rantabl değil. Yağışlar az gerçekleşirse bizi kötü bir yıl bekliyor demektir. Buğdayda, arpada rekolte düşer. Son çaremiz Nisan-Mayıs yağmurları. İnşallah beklediğimiz yağışlar düşer” şeklinde konuştu. (Dilhan Dumanoğlu)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.