Nokia N1 ile iPad mini 3 Karşı Karşıya!

Nokia N1 ile iPad mini 3 Karşı Karşıya!
Nokia’nın Android işletim sistemini kullanan 8 inçlik tableti N1 ile iPad mini 3’ü kağıt üzerinde karşılaştırdık. Bakalım hangi tablet daha alınası?

Apple’ın Eylül ayında tanıttığı Touch ID, parmak izi okuyucusuna sahip mini tableti iPad mini 3, Nokia’nın yeni tableti N1’in karşısına çıkıyor.

Nokia’nın Android işletim sistemini tam anlamı ile kullanan (X serisindeki gibi kısıtlama olmadan) ilk cihazı olan N1, bu sebepten dolayı bir hayli ilgi çekmeyi başardı. Peki iPad mini’yi yenebilecek mi?

İlk bakış

Nokia’nın yeni tableti iPad mini’ye gereğinden fazla benziyor. Cihaz iPadmini'ye o kadar çok benziyor ki, Apple ile Nokia arasında yeni bir patent savaşı başlatabilir.

Bu benzerliği bir kenara bırakırsak cihazların ikisi de alüminyum kasaya sahip ve bu özellik ikisinin de elde sağlam his bırakmasını ve dayanıklı olmasını sağlıyor. Genellikle kullanıcılar tarafından daha çok sevilen alüminyum kasa, iki tabletin de ortak avantajı.

14-11/19/n1box.jpg

İki cihazın boyutları birbirine benzerken (iPad Mini 3 200 x 134.7 x 7.5 mm ve Nokia N1 200.7 x 138.6 x 6.9 mm) ağırlıkları arasındaki fark tahmin edilenden daha fazla.

Nokia N1 iPad mini 3’e göre 23 gram daha hafif. Bu kadar benzer boyutlarda ve görünümdeki cihazların ağırlıkları arasında en fazla 5-6 gram fark olması beklenir.

Nokia’nın Android konusunda fazla deneyimli olmaması büyük bir dezavantaj. Tablet piyasaya çıktıktan sonra anlaşılacak sorunlar olabilir. Bu konuya dikkat etmek gerekiyor. Onun dışında cihaz Nexus 9’u saymazsak kutudan Android 5.0 Lollipop ile çıkacağı söylenen ilk tablet olma özelliğini taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.