Nokia’nın Memleketi Finlandiya’dan Puzzlephone

Nokia’nın Memleketi Finlandiya’dan Puzzlephone
Google’ın değiştirilebilir ve sökülüp takılabilir parçalı telefon projesi Ara’sına alternatif, Finlandiya’lı Circular Devices, üç ana parçaya ayrılabilir bir Puzzlephone geliştiriyor.

Akıllı telefonlar işlevsellik ve donanım entegreli olmalarından dolayı çok kullanışlıdır. Ama aynı zamanda bir parçası zarar gördüğü zaman tamiri veya parça değişimi açısından kullanıcıya bir zarar. Puzzlephone veya ARA gibi cihazlar, kullanıcıların hoparlörler gayet iyiyken, ekran ve hoparlörden ödün vermeden veya eskimiş bir işlemci ile pili takas etmeyi mümkün kılıyor.

puzzlephone.

Circular Devices, Puzzlephone’u, gerçeğe dönüştürmek için yatırımını garantiledikten sonra, ortalama fiyatlarda 2015’in ortalarında piyasaya çıkarmayı planlıyor. Açık kaynak standartları belirleyen şirket, başlangıç için Google‘ın Android işletim sisteminin bir çatal sürümünü kullanmak istiyor. Ama sabit bir donanım belirlerken de üçüncü parti telefon üreticilerinden destek arayacaklarını belirtiyorlar.

Puzzlephone ’da telefonun omurgası; LCD, temel yapı ve hoparlörü, kalbi; pil ve ikincil elektronikler ve beyni de; işlemci ve kamera modülünden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.