Norveç'te Sonradan Müslüman Olup Işid'e Katılanlar Ülke Gündeminde

Norveç'te Sonradan Müslüman Olup Işid'e Katılanlar Ülke Gündeminde
Norveçli bir gencin daha İslamiyeti seçip iki hafta önce Suriye'ye gittiği ortaya çıktı

 Norveçli bir gencin daha Müslüman olduktan sonra Suriye'ye giderek terör örgütü IŞİD'e katıldığı ortaya çıktı. Sonradan Müslüman olan yedisi Norveçli 10 kişinin bu ülkeden Suriye'ye giderek IŞİD saflarına geçtiği bildirildi.

Ülkedeki etkili TV2 kanalının ulaştığı bilgilere göre, son olarak başkent Oslo'ya 90 kilometre mesafedeki küçük bir şehir olan Halden'de oturan kimliği açıklanmayan Norveçli bir genç, IŞİD adına savaşmak üzere Suriye’ye gitti. Kanala göre, en son iki hafta önce ailesini Suriye’den arayan genç asla eve dönmeyeceğini söyledi.

Halden Arbeiderblad isimli yerel bir gazeteye açıklama yapan gencin annesi, "Onunla iletişime geçmek mümkün değil. Facebook hesabını kapatmış ve telefonunu yok etmiş. Onsuz her şey çok zor. Belirsizlik acı veriyor" dedi.

Gencin, ülke medyasında uzun zamandır tartışılan ve IŞİD’e açık şekilde destek veren Profetens Ummah isimli dernek ve sözcüsü Ubaydullah Hussain aracılığıyla Suriye’ye gittiği ve bu dernek ile irtibatta olduğu iddia edildi. Hussain ise VG gazetesine yaptığı açıklamada, Norveçli gencin yakın bir dostu olduğunu açıkladı. Hussain, Norveçli gencin "Allah'ın emirlerini uyguladığını" ileri sürdü.

Norveç Polis Güvenlik Servisi (PST) adına açıklama yapan Martin Bernsen, "Bu konu hakkında açıkça bilgi vermemiz mümkün değil ancak Norveç'in güney bölgelerinden çok sayıda kişinin Suriye’ye geçtiğini tespit ediyoruz. Bu kişiler genç insanlar ve aralarında İslam dinine yeni geçmiş olanlar da var" diye konuştu. 

PST'ye göre Norveç’ten Suriye’ye giden kişilerin sayısı en az 60. Irak’a gidenler hakkında ise açıklama yapılmadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.