Nuh Albayrak kimdir, nereli? Nuh Albayrak biyografisi

Nuh Albayrak kimdir, nereli? Nuh Albayrak biyografisi
Gazeteci yazar olan Nuh Albayrak, 1960 yılında Konya’da doğdu. Seydişehir Postası gazetesinde başyazı yazmaya başlayarak gazetecilik mesleğine adım atan Nuh Albayrak hakkında merak edilenler.

Gazeteci yazar olan Nuh Albayrak, 1960 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta eğitimini de Konya’da tamamlayan Albayrak, lise yıllarındaki yarışmalarda başarısı Seydişehir Postası isimli gazetede başyazı yazmaya başlayarak gazetecilik mesleğine ilk adımını attı.

Üniversite eğitimini 1980 öncesi fırtınalı dönemde, İstanbul’da İDMMA-Galatasaray Mühendislikte tamamlayan Albayrak, 1980 yılında inşaat mühendisi oldu.

Bir yıl süren mühendislik döneminde mutlu olamadığını hisseden Nuh Albayrak, gazeteciliğe dönmeye karar verdi. Hayatı boyunca devam edecek olan serüvenine, 1982 yılı başında Türkiye Gazetesi Teknik Servisi’nde pikajör çırağı olarak başladı. Bir süre sonra gazeteci çırağı olarak Yazı İşleri’ne geçmeyi başaran Nuh Albayrak, o tarihten itibaren gazetenin bütün birimlerinde çalıştı.

Ağır ağır çıktığı merdivenler 2007'de onu Genel Yayın Yönetmenliğine götürdü. Medya sektöründe topyekun sorumluluk olarak özetlenebilecek olan ve yayınla birlikte baskı, dağıtım ve reklam gelirine kadar bütün aşamaları yöneterek, medyada kendi yağıyla kavrulma başarısını gösterdi.

Bu süreçte mühendisçe gazeteciliğin farkını yaşadı. Aynı zamanda, Türkiye Gazetesi’nde haber anlayışından yazar kadrosu ve logosuna kadar uzanan çok önemli bir değişime de imza attı.

Mart 2014’te Türkiye Gazetesi’ndeki 7 yıl süren Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılan Nuh Albayrak, kısa bir süre sonra Star Gazetesi’nde işe başladı.

Buradaki 7 aylık Yayın Koordinatörlüğü görevinden sonra,  2015 yılı başından bu yana da Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.