Nuh Sami Yıldırım AK Parti Aday adayı

Nuh Sami Yıldırım AK Parti Aday adayı
Nuh Sami Yıldırım AK Parti Aday adayı

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde 1977 yılında doğdu. Tek maaşlı, 6 kardeşli bir ailenin çocuğuydu. Öğretmen olan babası merhum Kuddusi YILDIRIM, ev hanımı olan annesi merhume Nefise YILDIRIM o kıt imkanlarla çocuklarının tamamını üniversite eğitimi aldırdı. Baba Kuddusi Yıldırım çocuklarının hepsini imam hatip lisesinde okuttu.

Nuh Sami Yıldırım’ın en büyük ağabeyi halen Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olarak görev yapıyor. Diğer ağabeyi bir özel şirket olan LC Waikiki’nin Yönetim Kurulu Üyesi, işletme mezunu ablası ise hayatını ev hanımı olarak sürdürüyor. Bir kardeşi Vakıfbank Hukuk İzleme Müdürü, diğer kardeşi ise veteriner hekim olarak hayatını kazanıyor.

Öğretmenlik hayatı boyunca dindar gençlik yetiştirme gayreti içinde olan baba Kuddusi Yıldırım emekli olup köşeye çekilmek yerine İlim Yayma Cemiyeti’nin Konya teşkilatında çalıştı.

Nuh Sami YILDIRIM, Kadınhanı İmam Hatip Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Mesleğe Ankara’da başladı. 10 yıl sonra olgunluk döneminin başlangıcında İstanbul’a taşındı.

İstanbul Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  Bağlı Kuruluşları ve yöneticileri ile İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ne hukuki danışmanlık hizmeti verdi. Mesleğinin yanı sıra toplumsal ve siyasal olaylara ilgi gösterdi, Mavi Marmara gibi kritik davalara hukuki destek verdi. Halen Türkiye’nin önde gelen firmalarına ve yabancı şirketlere iş ve sosyal güvenlik hukuku, marka hukuku ve ticari uyuşmazlıklar konularında hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Serap YILDIRIM ile 12 yıllık mutlu bir evliliği olan Nuh Sami YILDIRIM; Emir Kuddusi, Ahmet Enes ve Adil Eren isimli 3 erkek çocuk babası. 

Mesleğe AK Parti’nin kuruluşu ile başlayan Nuh Sami Yıldırım bir imam hatip mezunu olarak her daim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın hedeflediği dindar gençliğin temsilcisi olma bilinciyle hareket etti. Her platformda AK PARTİ davasını yaşatma ve temsil etmeye çalıştı. Sahip olduğu hukuk nosyonunu milli- manevi değerlerle birleştirerek, etik ve ahlaki değerlerin yetişecek meslek mensuplarına sağlıklı aktarılması misyonunu üstlendi. Hukuk öğrencilerini sosyal hayat içerisinde, yaşayan hukukla yüzleştirme, teorik bilginin pratik hayata uygulanma esasları ile buluşturma ve mesleki etik kuralları ile tanışmaları konularında aktif çalışma yürüttü. Bu amaçla hukuk fakülteleri ile işbirliği yaptı.

“Toplumlar sevgiyle kaynaşır ve adaletle ayakta durur” prensibini düstur edinen Nuh Sami Yıldırım TVNet’te yayımlanan “Avukatınıza Sorun” adlı programda bu anlayışını topluma anlatma imkanı buldu.  

Mesleğinin yanı sıra siyasi çalışmaları da yürüttü. AK PARTİ’ye daha kuruluşunda üye oldu. 2003-2005 yılları arasında AK Parti Mamak/Ankara  İlçe Başkan Yardımcılığı, 2003-2011 yılları arasında Ak Parti Mamak/Ankara 1. Bölge İlçe Seçim Kurulu Üyeliği, 2003-2011 yılları arasında Ankara’da  Seçim sandık müşahitleri eğitim çalışmalarını üstlendi.

2005-2009 yılları arasında Türkiye Voleybol Federasyonu Hukuk Kurulu Üyeliği, 2011-2013 yılları arasında ise Adana Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Üyeliği yaptı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak hizmet verdi. Adalet Gönüllüleri Derneği ile Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Kurucuları arasında yer aldı. Halen Başakşehir Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Konya ve havalisinde dindar gençlik yetiştirme noktasında verdiği mücadeleleriyle tanınan Kuddusi YILDIRIM hareketinin devamı için,  bölgemizde bu tür faaliyetlerin daha etkin ve sonuç odaklı çalışmalar yapılmasını temin etmek maksadıyla aday adayı oldu.

Adalete güvenin, toplumda tabana yayılması amacına yönelik çalışma yapılması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle “Yeni Türkiye”de yeni anayasa çalışmalarında büyük katkı sağlayacağı alan olarak; barolar, meslek odalarının çalışma usül ve esasları ile ilgili projelerle özellikle mevcut Anayasa’da Millet Egemenliği önünde bulunan kurumların millet iradesi doğrultusunda yapılandırılması hususlarında çalışma yapmayı hedefliyor.

Gerek vizyonu, gerek misyonu itibariyle Türkiye’nin yönetimine tekrar talip olan Partimizin, ülkenin tamamının temsil edildiği bir Meclis ile başarıya ulaşacağından şüphe duymuyor. Aynı şekilde Konya bölgesinin tamamının Parti tarafından kucaklanması gerektiğini düşünüyor.

 

Nuh Sami Yıldırım, bu inançla Konya bölgesinin seçimlerde hep ihmal edilen yerlerinden olan Kadınhanı, Sarayönü, Ilgın, Doğanhisar ilçelerinde milletvekili adayı olmak üzere başvuru yaptı.

Bu bölgelerden milletvekili adayı sıralamasında kilit bir sıraya aday olarak belirlenmesi halinde hem bu beklentiler içinde olan seçmene hitap açısından hem de toplayıcı, bütünleştirici yapısıyla bu bölgelerde beklenenin üzerindeki bir oyun toplanmasını sağlanabileceğini düşünüyor.  Konya’nın Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Doğanhisar bölgelerini temsil edebilecek milletvekili adayı olmanın partiye getireceği kazanımın Konya’dan artı bir milletvekilliği olacağını biliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.