Nükleer silah kullanımı tatbikatı yapacak Rusya'dan İngiltere'ye "vururuz" tehdidi

Nükleer silah kullanımı tatbikatı yapacak Rusya'dan İngiltere'ye "vururuz" tehdidi
Rusya Savunma Bakanlığı, Vladimir Putin'in talimatıyla Rus ordusunun nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat yapacağını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat yapacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla stratejik olmayan nükleer silahın hazırlığı ve kullanımına dair tatbikat düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, "tatbikatın, bazı Batılı yetkililerin tehdit içeren kışkırtıcı açıklamalarına cevap olarak Rus nükleer güçlerinin hazırlık kapasitesinin yükseltilmesi, ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğinin korunması amacıyla yapılacağı" kaydedildi.

Güney Askeri Bölgesi'nin füze, hava ve deniz birliklerinin tatbikatta yer alacağı aktarılan açıklamada, tatbikatın tarihi belirtilmedi.

İNGİLİZ SİLAHLARIYLA TOPRAKLARIMIZA SALDIRILIRSA İNGİLTERE'NİN ASKERİ UNSURLARI VURULABİLECEK

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda, Ukrayna dışında da İngiltere'ye ait askeri unsurların vurulabileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'ın Reuters'a verdiği röportajda "Ukrayna'nın, Rus topraklarındaki hedeflere İngiliz silahlarıyla saldırma hakkına sahip olduğu" yönünde açıklama yaptığı anımsatıldı.

Bu sebeple İngiltere'nin Moskova Büyükelçisi Nigel Casey'in Bakanlığa çağrıldığı ve protesto notası verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Cameron'un düşmanca açıklaması, İngiltere'nin, Ukrayna'ya verilen uzun menzilli seyir füzelerinin Rus topraklarına karşı kullanılmayacağı yününde daha önce verdiği taahhütleriyle çelişiyor. Cameron, bu yaklaşımı reddederek, ülkesinin fiilen çatışma tarafı olduğunu kabul etti. Rus tarafı, Cameron'ın ifadelerini ciddi bir gerilim kanıtı ve Londra'nın çatışmalarda Kiev tarafında yer aldığı teyidi olarak değerlendiriyor. Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına yapacağı saldırılara yanıt olarak, Ukrayna'da ve Ukrayna dışında bulunan İngiltere'nin herhangi bir askeri unsur ve teçhizatı vurulabilecek."

HARKİV VE DONETSK'TE İKİ YERLEŞİM BİRİMİNİN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRDİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Harkiv bölgesinde Kotlyarovka ve Donetsk bölgesinde Solovyevo yerleşim birimlerinin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son bir gün içinde, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerine ilişkin bilgi verildi.

Batı askeri birliklerinin, Harkiv bölgesindeki Kotlyarovka yerleşim birimini aldığı aktarılan açıklamada, "Merkez askeri birlikleri de Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde Solovyevo yerleşim birimini kurtardı." ifadesi kullanıldı.

Rus operasyonel-taktik havacılık birlikleri, füze ve topçu birliklerinin Ukrayna'daki 2 insansız hava aracı (İHA) üretim işletmesini yok ettiği kaydedilen açıklamada, Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir Su-27 savaş uçağının Rus hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü bildirildi.

Ukrayna'ya ait 23 İHA ve ABD yapımı HIMARS'tan fırlatılan 7 roketin vurulduğu belirtilen açıklamada, Rus Karadeniz Donanması'na ait güçlerin Kırım Yarımadası'nın kuzeybatı kıyısında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 5 insansız deniz aracını imha ettiği de aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.