Numune Hastanesi hasta kabulüne başladı

Numune Hastanesi hasta kabulüne başladı
Yıllardır açılması dört gözle beklenen numune hastanesi ilk hastalarını kabul etti.

17 Aralıkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan açılıştan önce hasta kabulüne başlayan hastanede ilk günden 1000 hastaya ulaşıldı. 

Ak Parti Konya milletvekilleri Abdullah Ağralı ve Mustafa Baloğlu ilk hasta kabulünde vatandaşı yalnız bırakmadı. Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez ve Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da hastaneyle ilgili görüşlerini paylaştılar.

KONYA DAHA GÜZEL HİZMETLERİ HAKEDİYOR

Mustafa Baloğlu, “ Bunca zahmetten sonra Konya’mızın bu güzel hastanesinin hizmete girmesi gerçekten çok sevindirici. Numune hastanesi Konya’nın en büyük kapalı alana sahip hastanesidir. Bugün de yaklaşık hasta sayısı 1000’e ulaştı. İlerleyen günlerde inşallah tam kapasiteyle hizmet verecek. 2012 yılının aralık ayında başlayan süreç bazı sıkıntılar yüzünden uzadı. Hekimlerimizin böyle modern bir ortamda Konya halkına hizmet vermesi çok sevindirici. Konya çok daha güzel hizmetleri hak ediyor.

KONYA BÖLGEDE SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELECEK

Abdullah Ağralı ise, “ Konya Numune Hastanesinin bugün hasta kabulüne açılması çok anlamlı. Merkezde hastanenin olması büyük bir önem taşıyor. Konya bölgede sağlık üssü haline gelecek. Şuanda poliklinikler eksiksiz olarak çalışıyor. Eksikler süratle kapatılıyor. Hafta sonuna kadar bunların büyük bir kısmı kapatılacak. Hastane Konya’da ciddi manada bir hizmeti yerine getirecek” dedi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLADIK

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “ Hastanemiz 610 yatak kapasitesine sahip. 17 tane ameliyathanemiz mevcut. Sağlıkta dönüşümü biz Konya’da tamamlamış durumdayız. 2018 yılında sağlıkta gelişim üzerinde duracağız. Ay sonuna kadar hastanemizi tam teşekküllü olarak hizmete sunacağız. Halkımızın konforlu hizmet alacağı planlamayı en hızlı şekilde yapacağız” dedi.

HASTANEMİZ AKILLI BİNAYA UYGUN

Numune hastanesi başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, “ Süreç poliklinik hizmetlerimizle başladı. Yataklı servislerimi ve yoğun bakım servisimiz de hizmete açılacak. 15 ameliyathane, 42 tane 3. Basamak yoğun bakım. 15 genel 2. Basamak yoğun bakım, 10 tane acil yoğun bakım, 10 tane de koroner yoğun bakım hizmetlerini devreye sokacağız inşallah. Hastanemiz akıllı binaya uygun şekilde inşa edildi. Konya halkımıza hayırlı olsun” dedi.

(HABER: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.