Nurettin Özel kimdir, nereli? Nurettin Özel biyografisi

Nurettin Özel kimdir, nereli? Nurettin Özel biyografisi
1951 yılında Konya’nın Taşkent ilçesinde doğan yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu Nurettin Özel, birçok dizi ve filmde oyuncu olarak görev aldı. İşte Nurettin Özel hakkında merak edilenler.

Nurettin Özel, 1 Ocak 1951 tarihinde Konya’nın Taşkent ilçesinde doğdu. Ankara’da İnşaat Mühendisliği okudu. Ortaokul ve lise yıllarında okul tiyatrolarında yer aldı.

Üniversitede okurken “Hıra” adında kendi tiyatro topluluğunu kuran Özel, kendi yazdığı Ortalık Kararınca, Hamal Çocuk gibi oyunları sergiledi. Türk Edebiyatı Vakfı’nın açtığı senaryo yarışmasında jüri özel ödülü, Orman Bakanlığı Tiyatro yarışmasında Öteköy isimli oyunla tiyatro ödülü alınca yapmakta olduğu mühendisliği bıraktı.

Sinema hayatına Türk Edebiyatı Vakfı’ndan ödüllü senaryosu Garip Bir Koleksiyon (1991) filminin yönetmenliğini yaparak başlayan Özel, Beşinci Boyut (1993) filminin hem senaristliğini hem oyunculuğunu yaptı. Yaşama Hakkı (1998) adlı filmine de yönetmen ve senarist olarak imza attı.

Cüneyt Arkın, Fikret Hakan ve Erol Taş’ın yanı sıra bir çok ünlü ile sinema ve dizi filmlerde oyuncu olan Nurettin Özel Çırak, İyiliğin Bedeli, Anadolu Efsaneleri, Sevginin Sesi,  isimli TV Filmlerinin Yaşama Hakkı, Yürek Dede, Garip Bir Koleksiyoncu ve Kapıcı Musa isimli sinema filmlerinin yönetmenliğini yaptı.

Beşinci Boyut filmi ve yönetmenliğini yaptığı filmlerin senaryolarına da imza atan Özel 18 filmin hem senaristi hem de yapımcısı olarak göze çarpıyor.

20 filmde oyuncu olarak görev yapan Nurettin Özel’i Tek Türkiye, Sır Kapısı, Bizim Ev dizisinde Basık Behzat, Sinema Filmi Manisa Tarzan’ında Belediye başkanı, Beşinci boyut sinema filminde Apti, rollerinden hatırlıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.