Nusaybin'deki terör mağdurları devletin şefkatine sığındı

Nusaybin'deki terör mağdurları devletin şefkatine sığındı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon devam ederken, güvenlik güçlerince 900'ü aşkın vatandaşın operasyon bölgesinden tahliyesi sağlandı- Kışla Mahallesi'ndeki evlerinde mahsur kalan ve terör saldırılarına daha fazla

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda 900'den fazla vatandaş, güvenlik güçlerince evlerinden tahliye edilerek güvenli bölgelere götürüldü.

Nusaybin'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.

Terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ilçedeki binlerce vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kalarak başka il ve ilçelere yerleşti. İmkanı veya gidecek yeri olmayan bazı aileler ise yaşamlarını evlerinde sürdürüyor. Bu aileler arasında bulunan ve terör saldırılarına dayanamayıp evlerinden çıkmak isteyen vatandaşlar, güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunuyor.

Talebi anında değerlendiren güvenlik güçleri, vatandaşların güvenlik önlemleri altında kontrollü bir şekilde operasyon bölgesinden tahliye olmalarını sağlıyor. 900'ü aşkın vatandaş güçlerinin aldığı önlemler sayesinde operasyon bölgesinden uzaklaştırıldı. Aileler, tahliye edildikten sonra istedikleri adreslere yönlendiriliyor.

- Boyunlarında Kur'an-ı Kerim, kucaklarında hayvanlarıyla çıktılar

Kışla Mahallesi'nde yaşayan ve terör saldırılarına daha fazla dayanamayan 17 kişilik 3 ailenin, yardım talebinde bulunması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Alınan tedbirlerin ardından vatandaşlar güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Boyunlarında Kur'an-ı Kerim, kucaklarında kümes hayvanlarıyla evlerini terk eden ailelere, güvenlik güçleri şefkat elini uzattı.

Kendilerini terör batağından kurtaran güvenlik güçlerine sarılarak sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, asker ve polislere tek tek teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.