Nusaybin'deki terör operasyonu

Nusaybin'deki terör operasyonu
Mardin'in Nusaybin ilçesinde el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis Aksöz'ün cenazesi, törenle uğurlandı - İl Emniyet Müdürü Pekcan:- "Kan emiciler son kale olarak Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin'i görüyorlar. Şunu bilsinler ki,

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen polis Cebrail Aksöz için tören düzenlendi.

Aksöz için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Muğla Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, konuşmasında, Nusaybin'de teröristlerin daha önce tuzakladığı bomba sonucu memleket sevdalısı polis memuru Aksöz'ün şehit olduğunu kaydetti.

Terörle mücadelede verilen kayıplara yenilerini eklenmesinin yürekleri yaraladığını ve sabırları zorladığını kaydeden Pekcan, her türlü terör tehdidi karşısında meşru müdafaa haklarını kullanmaktan devlet olarak imtina etmedikleri gibi bundan sonra da asla etmeyeceklerini belirtti.

Pekcan, şöyle devam etti:

"Kan emiciler son kale olarak Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin'i görüyorlar. Şunu bilsinler ki, bu devlet masuma ve mazluma karşı ne kadar şefkatli ve merhametli ise hainlere karşı da o derece sert ve kararlıdır. Son terörist temizlenene kadar bu mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Biz buradayız, bu mücadele boyunca da dimdik ayakta duracağız."

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından Aksöz'ün cenazesi uğurlandı.

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda, güvenlik güçlerince Dicle Mahallesi'nde yürütülen arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan polis memuru Aksöz, Nusaybin Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.