Nusaybin'deki terör saldırısı

Nusaybin'deki terör saldırısı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Çetin'in cenazesi, törenin ardından memleketine uğurlandı- Vali Koçak: "Bu işin sonu yok, bırakın ve bir an önce teslim olun"

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Çetin için tören düzenlendi .

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit Mustafa Çetin'in Türk bayrağına sarılı naaşı, ambulanstan alınarak katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Vali Ömer Faruk Koçak, törendeki konuşmasında, şehit Çetin'in geçici görevle İstanbul'dan Nusaybin'e geldiğini belirtti.

Kürt, Türk, Laz ve Çerkez olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin ülkenin bölünmesine müsaade etmeyeceğini dile getiren Koçak, şöyle konuştu:

"O çukurları açan, çukurları açtıran, oralara bombayı koyan, onların eline bombayı veren ve arkasında duranlara buradan sesleniyorum; Bizi bölemeyeceksiniz, bizi birbirimizden ayıramayacaksınız. Bu vatanın birliğine ve bütünlüğüne zarar veremeyeceksiniz."

- "Doğru yolu seçin"

Huzuru, güvenliği tehdit eden unsur kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edileceğini aktaran Koçak, şöyle konuştu:

"Dönün Cizre'ye bakın sonunuz belli, Silopi'ye bakın sonunuz belli, Sur'da temizlendiniz, temizleniyorsunuz, bitmek üzeresiniz sonunuz belli. Dargeçit'te, Derik'te sonunuz belli. Sizin elinize silah tutuşturanlara dönün deyin ki, 'Biz burada çukur kazıp, bombalar patlatırken sizler sıcak yataklarınızda, lüks odalarınızda keyif yapıyorsunuz. Biz artık sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz' deyin. Bu işin sonu yok, bırakın ve bir an önce teslim olun. Sizler de milletinize ihanet etmekten vazgeçin, hep beraber bu vatanımızda mutlu müreffeh yaşamak için doğru yolu seçin."

- "Şehidin 47 günlük yavrusu bizim emanetimizdir"

Vali Koçak, devletin şehidine, gazisine sahip çıktığı gibi burada mağdur olan herkese de aynı şekilde sahip çıkacağını vurgulayarak, "Kahraman kolluk kuvvetlerimizin aileleri, özellikle bugün şehit Mustafamızın geride bıraktığı ailesi bizlerin emanetidir. 47 günlük yavrusu bizim yavrumuzdur. Ailesi bizim ailemizdir, onlara sahip çıkacağız. Onların bir an dahi mahzun olmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ise aynı saldırıda yaralanan polis memurları Halil Arı ve Hurşit Kelsol'un tedavi için GATA'ya sevk edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran ile çok sayıda vatandaşın da katıldığı törenin ardından şehit Çetin'in naaşı, memleketi Konya'ya gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.