Nusaybin'deki terör saldırısı

Nusaybin'deki terör saldırısı
Mardin Valisi Koçak:- "Her şehidimiz , gazimiz, her damla kan, birliğimizi, kardeşliğimizi biraz daha güçlendiriyor.Onların yapmak istediklerinin tam tersine hepimizi birbirimize daha da yaklaştırıyor"

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, "Her şehidimiz , gazimiz, her damla kan, bizim birliğimizi, kardeşliğimizi biraz daha güçlendiriyor. Onların yapmak istediklerinin tam tersine hepimizi birbirimize daha da yaklaştırıyor" dedi.

Vali Koçak, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Çetin için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Koçak, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadele kapsamında Mardin'de 17 şehit verildiğini belirtti.

Şehitlerin, kendi üzerine düşeni layıkıyla yaptıklarını vurgulayan Koçak, kendilerine düşen görevin, şehitlerin uğruna öldüğü değerlere ve emanetlerine sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

Teröristlerin kazdıkları kuyular, çukurlar ve vatandaşa reva gördükleri zulmün altında ezileceğini ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Dünyayı kana bulayan ve zulme maruz bırakan insanlar, tarihte olduğu gibi bundan sonra da yaptıkları zulmün, akıttıkları kanın, kazdıkları çukurların içerisinde boğulacaklar. İnsanlık yine adaletin payidar olduğu bir dünyada yaşamaya devam edecek. Her şehidimiz, gazimiz, her damla kan, birliğimizi, kardeşliğimizi biraz daha güçlendiriyor. Onların yapmak istediklerinin tam tersine hepimizi birbirimize daha da yaklaştırıyor."

- "Mardinliler, kendilerine bırakılan emanete sahip çıkıyor"

Vali Koçak, devletin ve milletin, hainlerin ve düşmanların kurduğu komplolara karşı karşıya geldiğini işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok uluslararası krizle karşı karşıya geldik. Çok şükür bu birlik ve beraberliğimiz, sahip olduğumuz değerlerin hala ayakta olması sayesinde bu krizleri atlattığımız gibi her kriz bizi daha da güçlendiriyor. Kardeşlerimizin burada olması, gelemeyenlerin gönülden burada olması ve okunan hatimler, dualar, gösteriyor ki emanete sahip çıkıyoruz. Mardinliler, kendilerine bırakılan emanete sahip çıkıyor."

Polis memuru Mustafa Çetin, 28 Şubat'ta Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı aracının geçişi sırasında düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.