O aşı denenmeye başlandı

O aşı denenmeye başlandı
Almanya’da Hamburg Üniversite Hastanesinin (UKE) Ebola virüsüne karşı ürettiği aşının deneme edilmeye başlandığı açıkladı .

Hamburg Üniversitesinden gercekleşen yazılı duyuruda , Ebola virüsüne karşı üretimi yapılan potansiyel bir aşının klinik testlerinin ilk aşamasına başlandığı kaydedildi.

Paul-Ehrlich-Enstitüsü ve Hamburg Etik Komisyonu’nun Almanya’da 30 gönüllü olarak gönül vermiş üzerine araştırma yapılmasına izin verdiği ifade edilen duyuruda , Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tahsis edilen maddenin çeşitli hayan testlerinden başarılı bir biçimde geçtiği kaydedildi.

Beyanatta sözlerine yer verilmekte olan UKE Yönetim Kurulu Başkanı Christian Gerloff, UKE’nin bu biçimde Alman Enfeksiyon Araştırmalar Merkezi’nin bilim insanları ve uzmanlarıyla Ebola salgınına karşı mücadele sürdürmesinden dolayı sevinçli olduklarını belirtterek, Ebola virüsüne karşı bir aşının geliştirilmesinin ilgili bölgelerdeki vatandaşlar için orta ve uzun vadede bir nimet olacağını vurguladı.

UKA Poliklinik Direktörü Ansgar Lohse de ilk aşama araştırmalarından maddenin insanlara uyumluluğunun ve vücuttaki etkisinin deneme edildiğini ifade ederek, katılımcılarda vücutta yeterince antikor oluşturup oluşturmadığı ya da aşının istenmeyen reaksiyonları ortaya çıkarıp çıkarmayacağının izleneceğini ifade etti .

UKE’de 30 gönüllüye potansiyel aşının enjekte edileceği ifade edilen duyuruda , gönüllülere verilecek maddeden dolayı Ebola virüsü geçme riskinin bulunmadığı acıkladı . Gelecek haftalarda gönüllerle potansiyel aşının vurulacağı ifade edilen duyuruda , araştırmanın 6 ay süreceği vurgulandı.

Diyer yandan Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Ofisi Başkanı Christoph Unger, gün içerisinde Bad Neuenahr-Ahrweiler kentinde yapmış olduğu duyuruda , gelecek aylarda Almanya’da Ebolo şüpheli vakaların beklendiğini açıkladı .

Bir taraftan grip mevsiminin başladığına, başka taraftan yardım amaçlı Batı Afrika’ya gidenlerin döneceğine işaret eden Unger, ancak gerçekten söz konusu virüsün bulaşanların bireysel vakalar olacağını bildirdi.

Liberya, Gine ve Sierra Leone’de Ebola salgını dolayısıyla yaklaşık olarak 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor. İlk defa 1976′da Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görülmüş olan Ebola virüsü kusma, ishal, dahil ve hariç kanamalara ne sebepten oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.