O ilde ilk kez görüldü! Köylüler şaşırdı

O ilde ilk kez görüldü! Köylüler şaşırdı
Birçok kuş türüne ev sahipliği Hakkari'de ilk kez sığır balıkçılı kuşu görüldü.

Hakkari Derecik'te ilk defa sığır balıkçılı kuşu görülü. Birçok kuş türünü ağırlayan Derecik'te köylüler sığır balıkçılı kuşunu ilk defa gördüklerini belirtti.

İHA'dan alınan habere göre; Hakkari'nin Derecik ilçesinde, ilk kez sığır balıkçılı kuşu görüldü.

iha-20240418aw184724-3.jpg

Birçok kuş türüne ev sahipliği Derecik ilçesinde sığır balıkçılı kuşu görüldü. Derecik ilçesinde, baharın gelişi ve havaların ısınmasıyla, daha çok Fırat ve Dicle nehirleri kıyısında yaşayan sığır balıkçılı kuş türü Koryürek mezrasında görüldü.

Sığır balıkçılı kuşunu gören Yavuz Yılmaz, "Bu kuşlar bize sıra dışı geliyor, çünkü hep gökyüzünde sürü halinde göç ettiklerini görürdük. Bu yıl dinlenme yeri olarak burayı seçtiler herhalde. Biz yöre halkı olarak baharın güzelliğini karşılarken kuşlarda burayı dinlenme yeri seçmiş. Böyle güzel kuşları köyümüzde görmek bize hem şaşırtıcı hem de güzel geliyor. İnternetten cinsini öğrendiğimiz bu kuşlar sığır balıkçılı olarak biliniyor. Daha çok Dicle ve Fırat nehirleri kıyısında görülen bu cins kuşların köyümüzde görülmesi bizi çok şaşırttı" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.