O ülkelerde karantina kalktı

O ülkelerde karantina kalktı
Avrupa ülkeleri Çekya, Avusturya, Norveç ve Danimarka coronavirüs salgınının devam ederken normal hayata dönmek için sınırlamaları yavaş yavaş kaldırmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü ise bu uygulama için henüz erken olduğunu kaydetti.

Çekya, Avusturya, Norveç ve Danimarka, dünyada 116 binin üstünde insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs sınırlamalarını aşamalı olarak kaldırma kararı aldı.  Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Hans Kluge ise konuyla ilgili bu karar için henüz erken olduğunu söyledi.

ZİRVE NOKTASI AŞILDI

Çekya, Avusturya, Norveç ve Danimarka'nın uyguladığı tedbirlerle ilgili konuşan Oxford Üniversitesi Said İşletme Fakültesi'nden küresel sağlık uzmanı Dr. Peter Drobac, bu ülkelerin deneyimlerinin, krizden güvenli bir şekilde çıkmaya çalışan diğer ülkelerin stratejilerine ışık tutabileceğini söyledi. Dr. Drobac'a göre bu ülkelerin ortak özelliği salgının hemen başlangıcında katı sosyal izolasyon önlemlerini hayata geçirmiş ve test kapasitelerini artırmış olmaları. Drobac, "Bu ülkeler proaktif önlemler uyguladılar ve enfeksiyonda zirve noktasını aştılar. Bu ülkelerde ölü sayıları binlerle değil, onlar ve yüzlerle ifade ediliyor. Bu açıdan kararları, makul ve akılcı. Yeni vakalara göre yönlerini belirleyebilecekler ve vaka sayısında artış görülmesi halinde tekrar sınırlamaları geri getirebilecekler" dedi.

OKULLAR AÇILACAK

Danimarka Hükümeti, vakaların istikrarlı bir seyir izlemesi nedeniyle 15 Nisan'da okulların ve anaokullarının açılacağını açıkladı. Buna rağmen ülkede birçok sınırlama devam edecek. 10 Mayıs'a kadar 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesi hâlâ yasak olacak. Kiliseler, sinemalar ve alışveriş merkezleri kapalı kalacak. Başbakan Mette Frederiksen, Ağustos'a kadar festivallere ve büyük toplantılara izin vermeyeceklerini söyledi. Danimarka, sınırlarını kapalı tutmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.