Obama, Çin lideri Şi ile görüşecek

Obama, Çin lideri Şi ile görüşecek
Beyaz Saray: - "ABD Başkanı Obama, Çin Devlet Başkanı Şi ile Nükleer Güvenlik Zirvesi sırasında ikili görüşme gerçekleştirecek"

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama’nın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gelecek hafta başkent Washington’da yapılacak, "Nükleer Güvenlik Zirvesi" kapsamında ikili görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın, 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde başkentte gerçekleştirilecek, "Nükleer Güvenlik Zirvesi" sırasında Çin lideri Şi ile bir görüşme yapacağı belirtildi.

Görüşmenin zirvenin ilk günü yapılacağı vurgulanan açıklamada, liderlerin iki ülke arasındaki iş birliğinin yanı sıra fikir ayrılığı bulunan konuları ele alacağı kaydedildi.

Nükleer silah tehdidine karşı alınacak önlemlerin görüşüleceği zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile önemli uluslararası örgütlerin temsilcilerinin katılması bekleniyor.












Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.