Obama; Japonya, Güney Kore ve Çin liderleriyle görüştü

Obama; Japonya, Güney Kore ve Çin liderleriyle görüştü
ABD Başkanı Obama, Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere başkent Washington’a gelen Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama, Güney Kore, Japonya ve Çin liderleriyle Kuzey Kore’nin nükleer çalışmaları hakkındaki meseleleri konuştu.

Obama, Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere başkent Washington’a gelen liderlerle bir araya geldi. Obama, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ortak bir görüşme yaptı. Obama, daha sonra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü. Görüşmelerin ortak konusu ise Kuzey Kore’nin nükleer çalışmaları oldu.

Obama, Güney Kore ve Japonya lideriyle yaptığı görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzey Kore’ye karşı işbirliği içinde olduklarını belirten Obama, “Kuzey Kore’nin nükleer tehditlerinin ve yürüttüğü nükleer çalışmaların bir sonuca bağlanmaması için ortak çalışacağız.” dedi.

Obama, daha sonra Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ikili bir görüşme yaptı. Beyaz Saray, görüşmenin ardından yayımladığı basın açıklamasında iki liderin Kuzey Kore’nin nükleer çalışmalarını ele aldığını bildirdi.

Kuzey Kore’nin nükleer çalışmalarının bölgede ciddi bir tehdit unsuru olduğuna dikkatin çekildiği açıklamada, Başkan Obama ve Devlet Başkanı Şi Cinping'in Birleşmiş Milletler yaptırımlarının tamamen uygulanması ve Kore Yarımadası'nda nükleer silahsızlanma hakkında konuştukları ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, iki liderin siber saldırılar ve Çin'deki insan hakları ihlallerini ele aldığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.