Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'ün, IKBY ziyareti

Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'ün, IKBY ziyareti
IKBY Başkanı Barzani, ABD Başkanı Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve uluslararası koalisyon güçleri tarafından yapılan operasyon hazırlıkları ve Suriye'nin geleceği ile federalizm fikrinin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada her iki tarafın Musul'un kurtarılmasından sonra, bölgenin korunması ve başka sorunların ortaya çıkmasını önlemek için, IKBY ile Irak merkezi hükümeti arasında siyasi bir ittifakın gerekliliği konusunda hemfikir oldukları aktarıldı.

Söz konusu açıklamada ikili görüşmede Barzani ve Mcgurk'ün Suriye'nin durumu, geleceği ve federalizm fikri üzerinde de görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.

Toplantının sonunda ise tarafların terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki eylemleri ve sorunlar üzerindeki etkisinin konuşulduğu ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.