OBEZİTEDE TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ

OBEZİTEDE TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ
Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz obezite hastalığı ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Emine Şeyma Yıldız/ÖZEL HABER

Konya’nın obezitede ilk sıralarda olduğunu söyleyen Darılmaz, “Türkiye genelinde obezitede ikinci sıradayız. Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 15-18’i, kadınlarda ise yüzde 20-25’ini yağ dokusu oluşturmaktadır. Bu oranın erkeklerde yüzde 25, kadınlarda ise yüzde 30’un üstüne çıkması obeziteyi oluşturmaktadır. Obezite çağımızın vebası olarak bilinen bir hastalıktır. Birçok hastalıkları da birlikte getirdiğinden ve beraber olduğundan obezite sendromu olarak da adlandırılabilir. Obezite sebeplerinde 3 ana faktör söz konusudur. İhtiyaçtan fazla gıda alımı sonuçta enerji birikimi, bu enerjinin yakılamaması yani sedanter hayat, genetik ailesel yatkınlıktır. Kadınlarda obezite daha fazla görülür. Amerika'da Amerikan halkının %65i kilolu %30'u obezdir. Türkiye’de de bu oranlara yaklaşılmaktadır. Maalesef Konya’mız obezitede ikinci ve bunun yol açtığı diyabet, higar tansiyon, diskamik kalp hastalıkları şehrimizde çok fazla görülüyor. Obezite dışında Türkiye genelinin üzerinde bir hastalığımız yok, çok şükür” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.