Obeziteye dikkat çekmek için 500 kadın zumba yaptı

Obeziteye dikkat çekmek için 500 kadın zumba yaptı
Kocaeli'de "Dengeli Beslen Harekete Geç" programı kapsamında yaklaşık 500 kadın zumba etkinliğinde bir araya geldi- Uzman Diyetisyen Barış:- "Hem egzersizi hem de diyeti hayatımıza katmalıyız"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve bir beyaz et üretim firmasının işbirliğiyle düzenlenen "Dengeli Beslen Harekete Geç" etkinliği kapsamında yaklaşık 500 kadın aynı anda zumba (dans eşliğinde fitness) yaptı.

İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Uzman Diyetisyen Olcay Barış, kadınlara dengeli beslenmenin formüllerini ve egzersiz yapmanın önemini anlattı.

Obezite üzerine yapılan araştırmalara değinen Barış, 2008'de dünyada obez insan sayısının 400 milyon iken 2016'da 700 milyona yükseldiğini belirtti.

Barış, konuşmasında şunları kaydetti:

"Sadece Türkiye'de değil dünyada da çok fazla görüyoruz. Obez kişi sayısı 8 yılda 300 milyon kadar artış gösteriyor. Türkiye'de erkeklerde yüzde 20 olan obezite oranı kadınlarda yüzde 41'i buluyor. Diyetle beraber egzersiz yapan kişilerle ilgili araştırmada bu oran yüzde 3 ile 10 arası düşük bir rakam. O yüzden hem egzersizi hem de diyeti hayatımıza katmalıyız. Diyetin anlamı sağlıklı beslenmedir."

Konuşmanın ardından Şef Yavuz Hoşkal tarafından besleyici ve hazırlanışı kolay yemek tarifleri verildi. Ayrıca, aile içindeki obeziteye dikkat çekmek için tiyatro oyunu sahnelendi.

Atakan Uğurlu, etkinliğe katılan yaklaşık 500 kadına zumba yaptırdı.

Obeziteye dikkat çekmek için 500 kadın zumba yaptı

Obeziteye dikkat çekmek için 500 kadın zumba yaptı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.