"Ocakta yanan yemek kadına şiddet sebebi"

"Ocakta yanan yemek kadına şiddet sebebi"
Isparta Emniyet Müdürü Altan:- "İl merkezinde aile içi şiddete neden olan olayların yüzde 23'ü aile geçimsizliği, yüzde 17'si geçim zorluğu, yüzde 16'sı çocukların bakımının ihlal edilmesi, yüzde 11'i alkol kullanımı, yüzde 7'si lüzumsuz yere harcama yapm

ISPARTA (AA) - Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, kentte geçen yıl meydana gelen aile içi şiddet olaylarının yüzde 9'unun, yemeğin ocakta yanmasından kaynaklandığını bildirdi.

Altan, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezinde geçen yıl 597 aile içi şiddet olayı meydana geldiğini, aile içi şiddet olaylarında şiddete uğrayanların yüzde 97'sini kadınların, yüzde 3'ünü de erkeklerin oluşturduğunu söyledi.

Aile içi şiddetin farklı nedenleri olduğuna değinen Altan, "Aile içi şiddete neden olan olayların yüzde 23'ü aile geçimsizliği, yüzde 17'si geçim zorluğu, yüzde 16'sı çocukların bakımının ihlal edilmesi, yüzde 11'i alkol kullanımı, yüzde 7'si lüzumsuz yere harcama yapma, yüzde 9'u kadının yemeği yakması, yüzde 5'i kıskançlık, yüzde 4'ü eve geç gelme, yüzde 2'si düğünde takılan takılar konusunda anlaşmazlık, yüzde 2'si de aile büyüklerinin baskısı olarak ortaya çıkmakta" dedi.

Şiddetin yüzde 51'nin darp, yüzde 28'inin tehdit, yüzde 15'inin hakaret, yüzde 3'ünün bakım hükmünü yerine getirmeme, yüzde 3'ünün ise tedbir kararına uymama şeklinde oluştuğunu ifade eden Altan, "Şiddete uğrayanların yüzde 9'u 18 yaşın altında. Şiddete uğrayanların yüzde 2'si fakülte mezunu, yüzde 13'ü lise mezunu, yüzde 86'sı ilköğretim mezunu. Meslek durumlarına baktığımızda yüzde 3'ü öğrenci, yüzde 85'i ev hanımı, yüzde 12'si memur ve serbest meslek sahibi" diye konuştu.

- "Evinize gidin barışın' yok"

Altan, Isparta'da şiddet konusunda her türlü şikayeti takip ettiklerini, geçmişte olduğu gibi babacan başkomiserlerin, "Evinize gidin barışın, aile büyükleriniz bu işi halletsin" demesinin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Aile içi şiddetin nedenlerini çok ilginç bulduklarını dile getiren Altan, şöyle konuştu:

"Bir insan yiyip içmeyle alakalı eşine şiddet uygulayabilir mi? Yemeğin altı yanmış. İsteyerek yapmamıştır bunu. Yani onu yemezsin başka bir şey yersin. O yemeği yemezsiniz de kahvaltı yaparsınız. Değer mi? Bir yemeğin yakılmasından dolayı şiddet uygulanmasına çok şaşırıyorum. Hele hele düğünde takılan takılarda anlaşmazlık ve aile büyüklerinin baskısı, evlilik hayatına adapte olmadan, yuvaların dağılmasına sebebiyet vermekte. Bu da son derece üzücü."

- "Telefon dolandırıcılarına küfredin kapatın"

Isparta'da telefon dolandırıcılığına da değinen Altan, telefonda kendini polis, hakim, savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanların, vatandaşın devlete güvenini suistimal ederek çeşitli taleplerde bulunduğunu gördüklerini söyledi.

Isparta'da buna teşebbüs edenler ve suçüstü yakalananlar da olduğunu ifade eden Altan, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlimiz dışında farklı bölgelerde yoğun şekilde bu işi yapanlar olduğunu tespit ettik. Bunların ilimizde başarıya ulaşamadıklarını, teşebbüs halinde kaldığını, daha çok belli yaş üzerinde devlete güveni son derece yüksek insanların hedef alındığını biliyoruz. İzmir Emniyet Müdürümüze katılıyoruz. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Hiçbir şekilde onlara itibar etmeyin. Telefonda bu kişilere kendi üsluplarınca kendi dağarcıklarında olan küfrü edip kapatın diyoruz."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.