Öcalan posteri önünde konser veren Aynur Doğan, İBB organizasyonunda sahne aldı

Öcalan posteri önünde konser veren Aynur Doğan, İBB organizasyonunda sahne aldı
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterinin önünde konser veren Aynur Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) organizasyonunda sahne aldı.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterinin önünde konser veren Aynur Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) organizasyonunda sahne aldı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde konser veren Aynur Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda organize ettiği konserde sahne aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP İstanbul vekili Hüda Kaya da konsere kattıldıç

Aynur Doğan konserinin yapılacağı bilgisi, sosyal medyada tepkilere yol açmıştı. Buna rağmen İBB yönetimi herhangi bir geri adım atmayarak konserin belirtilen tarihte gerçekleştirilmesini sağladı. Öte yandan ise, Aynur Doğan'ın geçtiğimiz günlerde Kocaeli Derince ilçesinde gerçekleştireceği konser, belediye tarafından iptal edilmişti.

İŞTE GELEN TEPKİLER

Almanya'da terör örgütü PKK elebaşının posteri önünde konser veren AynurDoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) "Harbiye Açık Hava Konserleri" kapsamında vereceği konser tepkilere yol açtı.

İBB'nin Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlediği "Harbiye Açık Hava Konserleri" programında 28 Mayıs'ta AynurDoğan konserine yer vermesi sosyal medyada gündem oldu.

Çok sayıda sanatçı, siyasetçi, gazeteci ve vatandaş, yaptıkları paylaşımlarda, Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğu bir dönemde organize edilen AynurDoğan konserine tepki gösterdi.

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan, "Daha dün 5 şehit verdik. İmamoğlu toplumun damarına basarcasına, Apo posterleri ve Kürdistan paçavralarının olduğu sahnelere çıkan AynurDoğan’a konser verdirtiyor. Bunu da şehitlerin geldiği gün hiç utanmadan İBB’nin sayfasında ilan ediyor." paylaşımını yaptı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin 28 Mayıs'ta konser verdirmek istediği AynurDoğan'ın paylaşımı... Andığı şahıs terörist Arin Mirkan!" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da "Anlamakta zorluk çekiyorum. İBB Kültür Dairesi, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda 'Öcalan için özgürlük' sloganları atan bir şarkıcıyı, 5 şehit verdiğimiz gün sahneye çıkarıyor. ‘Muhalefeti eleştirmeyin’ diye yazanlar bu sizin içinize siniyor mu?" paylaşımında bulundu.

Türkiye gazetesi yazarı Yusuf Alabarda ise İBB’nin tartışmalara neden olan Apolas Lermi konserini hatırlatarak, "Şimdi de '1 bilet al, bir kurşun da senden olsun' diyen AynurDoğan'a konser verdiriyor." dedi.

Sanatçı Umut Mürare de AynurDoğan'ın, terör örgütü PKK militanı Arin Mirkan için yaptığı paylaşımını alıntılayarak, "İstanbullunun parası kimlere gidiyor görün" ifadeleriyle konsere tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.