Öcalan'dan gece yarısı mektubu!

Öcalan'dan gece yarısı mektubu!
Kobani eylemleri sonrasında Öcalan'ın el yazısıyla 'diyalog' mektubu Saat 24:00'te HDP'lilerle ulaştırıldı.

Bir sayfalık bir mektup. Saatler gece yarısını gösterirken Pervin Buldan’a ulaştırılıyor.

Ulaştıran devlet mekanizması. Öcalan’ın el yazısıyla kaleme aldığı mektupta, hükümetle diyaloğun sürmesi, Kobani ve çözüm süreci göz ardı edilmeden diyaloğun devam etmesi ve geliştirilmesi isteniyor.

 

Öcalan, Kobani ile çözüm sürecinin birbirinin şartı olarak sunulmasını, bazı kesimlerin provokasyonlarına alet edebileceğine işaret ediyor ve diyalog zemininin bu provokasyonlardan zarar görmemesini istiyor. “Tepkiler demokratik zeminde gösterilsin” diyor, provokasyona zemin yaratılmaması gerektiğini vurguluyor.

 

Kısaca, “çözüme dikkat” diyor.

 

Önce Buldan’ın okuduğu mektup, heyetin diğer üyeleri ve Demirtaş ile paylaşılıyor. Ardından hükümetle bir telefon trafiği yaşanıyor.

 

Öcalan’la yazışma yoluyla mesajlaşma uygulamasının ilk kez gerçekleştiği de belirtiliyor.

 

İZLEME KURULU HAZIRLIĞI

 

Alınan bilgilere göre İzleme Kurulu'nun kurulması ve bir sekreterya oluşturulmasına hazırlık sürüyor. Akdoğan'la görüşmeye katılan Pervin Buldan yaşananlarla ilgili şunları söyledi: Dilerim bu tür ortamlar bir daha yaşanmaz. Çok gergin ve sıkıntılı üç gün geçirdik hep birlikte, çok üzüldük. Umarım sağduyu hakim olur." (Milliyet)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.