Ödüllü aşçılık öğrencilerine büyük ilgi

Ödüllü aşçılık öğrencilerine büyük ilgi
Tekirdağ'daki Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, son 5 yıldır katıldıkları Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasından kupalarla döndü- Turizm sektörünün aranan isimleri haline gelen öğrencil

TEKİRDAĞ (AA) - EMRAH GÖKMEN - Son 5 yıldır katıldıkları Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasında kupalarla dönen Tekirdağ'daki Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü mutfak dalı öğrencileri, sektörde aranan kişiler haline gelirken, mezun olmadan iş teklifi almaya başladı.

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Önder Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır Antalya'da düzenlenen yarışmaya katıldıklarını ve hepsinden kupalarla döndüklerini anlattı.

Okulun 1979 yılında kurulduğunu, bu yıla kadar otelcilik alanında birçok dalda eleman yetiştirdiğini aktaran Atik, son dönemlerde ise mutfak konusunda başarılı bir performans sergilediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Girdiğimiz uluslararası ve ulusal yarışmalarda aldığımız başarılarla kendimizi kanıtlamış durumdayız. Sektörde ise yurt içinde ve dışında birçok yerde mezun aşçıbaşılarımız ile karşılaşıyoruz. Onların alt kadrolarına baktığımızda gerçekten öğrencilerimiz çok iyi yerlere gelmiş durumda. Bu da bize övünç kaynağı oluyor. Sonuçta ürettiğimiz bir şeyin karşılığını aldığımızda insan gerçekten çok mutlu oluyor. Türkiye'nin en yüksek konseptli otelleriyle çalışıyoruz. Oralara gittiğimizde de bizden mezun olan öğrencilerle karşılaşıyoruz. İyi bir yere geldiğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımızın bu kadar talep edilmesi, öğrencilerimize mezun olmadan iş teklifleri gelmesi bizi mutlu ediyor."

- Öğrencilere talep yüksek

Okulun yiyecek ve içecek hizmetleri öğretmeni Aytaç Yaver ise kendisinin mezun olduğu yerde eğitim verdiğini, elinden geldiğince öğrencilere en üst düzey fayda sağlamaya çalıştığını söyledi.

Son 5 yılda katıldıkları Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda hepsinde başarılı oldularını anlatan Yaver, "Bunun dışında katıldığımız yarışmalarda da hep başarı elde ettik. Bunların içinde en iyi aşçılık okulu, yılın genç şefi gibi ödüller var. Türkiye'nin tabiri caizse en iyi aşçılarını yetiştiriyoruz. Bizim okulumuzdan mezun olup, mesleği yapmak isteyen tüm öğrencilerimiz iş buluyorlar " dedi.

Öğrencilerinin sektör içinde aranan kişiler olduğunun altını çizen Yaver, "Normalde işletme staj yapacak öğrenciyi ayağına bekler ama bizde tam tersi bir durum var. Buradan mezun olan öğrenciyi bünyesine katmak için oteller burada mutlaka bir tanıtım toplantısı düzenliyor ve tabiri caizse işletmeler öğrencinin ayağına geliyor, görüşmelerini burada yapıyorlar" diye konuştu.

Öğrencilerden Sevgi Karataş ise çok sevdiği mutfağın eğitimini almak için bu dalı seçtiğini ve dünya mutfağını tanımak istediğini belirtti.

Okulda aldığı eğitim ve son yıllarda alınan başarılardan dolayı güvenlerinin çok üst seviyede olduğunu ifade eden Karataş, "Bu mesleği yapmak, yurt dışındaki gelişmeleri de öğrenmek istiyorum. Dünyayı yemekleriyle, mutfağıyla tanımayı istiyorum. Hem oradaki mutfağı tanımak hem de onlara Türk aşçının ellerinden yemekler sunmayı hedefliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.