Oğlunu öldüren babanın davasında karar

Oğlunu öldüren babanın davasında karar
Oğlunu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan baba Enver Avcı, mahkemece ''haksız tahrik altında kasten öldürme'' suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de oğlunu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan baba Enver Avcı, mahkemece ''haksız tahrik altında kasten öldürme'' suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yargılamada, gerekçeli karar açıklandı.

Tutuklu sanık Enver Avcı'nın ifadesine yer verilen kararda, Avcı'nın bir diğer sanık İpek Yıldız ile birlikte yaşadığı, Yıldız'la iki çocukları olduğu, Batman'da yaşarken oğulları Doğan Avcı'nın kendilerini İstanbul'da yaşamaya davet ettiği ve İstanbul'a geldikleri belirtildi.
Kararda, Avcı olayı şu şekilde anlattı:

''Batman'dayken İpek Yıldız bana kazayla bıçakla yaralandığını söylediği gün Doğan'ın kendisine tecavüz ettiğini, bu şekilde öz annesinin öcünü aldığını söylediğini, o tarihten suç tarihine kadar da cinsel ilişkiye girmeye devam ettiklerini anlattı. İpek'in anlattığına göre olay gecesi Doğan kendisine beni zehirleyip kaçmayı teklif etmiş. İpek bunu kabul etmeyince de onu tekme tokat dövmüş. Hatta Doğan'ın küçük çocuğumuzu yere fırlattığını anlattı. Bunları duyunca cinnet geçirdim. Oğlum Doğan'ın yattığı odaya girdim ve elime aldığım bir cisimle ona vurduğumu hatırlıyorum. Ölüp ölmediğini kontrol etmedim, İpek ve çocuklarımla birlikte Batman'a gittik. Bir hafta kadar burada kaldık, olayı kardeşlerime anlattım. Ancak Doğan'ın ölüp ölmediğini henüz bilmiyordum. Bir hafta sonra İpek ile tekrar İstanbul'a döndük. Evin kapısını açtığımızda Doğan'ın cesedi ile karşılaştık. Pişmanım.''

Tutuksuz sanık İpek Yıldız'ın da savunmasında, Yıldız'ın üvey oğluyla birçok kez cinsel ilişkiye girdiğini, birbirlerine aşık olduklarını, İstanbul'a taşınmaları sonrası da ilişkilerinin devam ettiğini, Doğan Avcı'nın bu ilişkiyi babasına söylememesi için kendisini ölümle tehdit ettiğini, olay günü Enver Avcı'ya 2 aydır oğlunun kendisine tecavüz ettiğini, 'ilaç içirip seni de öldürecek' dediğini, bunun üzerine Enver Avcı'nın içeri gittiğini, vurma sesleri geldiğini, döndüğünde ''Doğan’ı öldürdüm'' dediğini söylediği kaydedildi.

Mahkeme heyeti, sanık Enver Avcı'yı ''kasten oğlunu öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak, sanığın eylem, haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetli elemin etkisi altında işlediğinden ve iyi halden cezasının 17 yıl 6 aya hapis cezasına indirilmesine hükmetti.

Tutuksuz sanık İpek Yıldız'a ise haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetli elemin etkisi altında öldürme suçuna yardım ettiği gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, sanığa iyi hal indirimi uygulayarak cezasını 6 yıl 3 ay hapis cezasına indirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.