Öğrenciler 2 bin fidanı toprakla buluşturdu

Öğrenciler 2 bin fidanı toprakla buluşturdu
Şanlıurfa'da "GAP Geleceğimizdir"projesi kapsamında fidan diken 750 ilkokul öğrencisi, etkinliğin ardından uçurtma uçurdu- Öğrenci Çıtın:"Ağaçlara sahip çıkarsak şehrimiz daha güzel olacak"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da ilkokul öğrencileri 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğüne ait ağaçlandırma sahasında, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca yürütülen "GAP Geleceğimizdir" projesi kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Kent genelindeki okullarda eğitim gören 750 ilkokul öğrencisinin yanı sıra protokol üyelerinin de katıldığı programda, 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Önceden hazırlanan çukurlara fidanları diken öğrenciler, daha sonra kendilerine dağıtılan uçurtmalarla güzel vakit geçirdi.

Vali İzzettin Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, dikilen fidanların ileride hayvanlara yuva olacağını söyledi.

Fidanların insanlara da fayda sağlayacağını anlatan Küçük, "Halkımız, bu ağaçların gölgesinde serinleyecek. Bu fidanlar karbondioksidi oksijene çevirecek. Yağmur bulutlarını çekecek, meyvesinden insanlar ve hayvanlar faydalanacak, kökleriyle toprağı tutacak, yaşlanıp kesilince de kağıt üretilecek. Bir ağaç daha ne yapsın." dedi.

Şanlıurfa'daki bakir arazilerin orman haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Küçük, bunun için herkesi fidan dikmeye davet etti.

GAP Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz de bölgede çok sayıda proje gerçekleştirdiklerini, bunlardan birinin de orman varlığının artırılmasına yönelik çalışmalar olduğunu hatırlattı.

Fidanların öğrenciler tarafından toprakla buluşmasının önemine değinen Açıkgöz, "İlkokul çağındaki çocuklarımızı doğa ve çevre konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda da 750 öğrencimizle bir araya geldik. İnşallah kentimiz daha yeşil hale gelecek." diye konuştu.

Öğrencilerden Zeynep Çıtın ise fidan diktiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Fidanların büyümesiyle bölgenin çok güzelleşeceğini vurgulayan Çıtın, "Ağaçlara sahip çıkarsak şehrimiz daha güzel olacak." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.