Öğrenciler tiyatro oyunlarıyla farkındalık oluşturuyor

Öğrenciler tiyatro oyunlarıyla farkındalık oluşturuyor
Sivas'ta üniversite öğrencileri tarafından kurulan İbreti Alem adlı tiyatro ekibi, her hafta bir kamu spotunu ele alarak sahnede gösterime sunuyor

SİVAS (AA) - Sivas'ta öğrencilerden oluşan İbreti Alem adlı tiyatro ekibi, her hafta bir kamu spotunu ele alarak sahnede canlandırıyor.

Kentteki bir kafede ücretsiz olarak sahne alan tiyatro ekibi, "görme engelli", "işitme engelli" ve "tecavüz" gibi konuları işleyerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Hemşirelik Bölümü öğrencisi ve İbreti Alem tiyatro ekibi yönetmeni Necmettin Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekibin 15 öğrenciden oluştuğunu söyledi.

Özer, farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "İnsanlara bazı şeylerin farkındalığını göstermek için her hafta bir kamu spotu gösteriyoruz. Görme ve işitme engellilerin neler yaşadığını ve insanların onlara nasıl davranması gerektiğini göstermek için sahne alıyoruz. Ücretsiz oyunumuzla her hafta sonu cumartesi günleri sahne alıyoruz. Sivas'ta böyle farklı birşey yapak istedik" diye konuştu.

CÜ Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Ezgi Kaya da vatandaşların engellilere her platformda yardımcısı olması gerektiğini ifade ederek, "Hepimiz engelli adayıyız. Her hafta farklı bir oyunla çıkmaya çalışıyoruz. Geçen haftalarda görme ve işitme engellileri farkındalık oluşturmak için canlandırdık. Kamu spotlarını sahnede canlandırıyoruz. Bu hafta gündemde olan 'tecavüz' konusunu işledik. Her hafta farklı konuları işliyoruz, herkesi bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Tiyatro gösterimine vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.