Öğrencilerle ‘Matematiği Yaşıyorum Projesi’

Öğrencilerle ‘Matematiği Yaşıyorum Projesi’
Farklı şehir ve ülkelerden sekiz okulun işbirliği ile e-Twining proje çalışmaları devam ediyor

Farklı şehir ve ülkelerden sekiz okulun işbirliği ile e-Twining proje çalışmaları devam ediyor. Pandemi sürecini değerlendiren Konya’daki okullardan Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu, Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu ve Ahmet Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, çocuklarla matematiği eğlenceli hale getirdi. Nene Hatun İHO Matematik Öğretmeni Ayşegül Başaran ve Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu Matematik Öğretmeni Metin Başaran E-twinning Projesinin yürütücülüğünü üstlendi. Projenin amacı matematiğin renkli dünyasında öğrencilerin eğlenmesini sağlamak. Projede matematikle ilgili birçok etkinlik yapıldı. Sanal sergiler, ünlü matematikçilerin hayatı ve öğrencilerin matematikçilerin hayatını seslendirmesinin yanı sıra video çözümlü soru kitabı, mesleklerin matematikle ilişkisi ve birçok webinar ile matematiğin eğlenceli tarafı keşfedildi.

okul-3.jpg

okul-2.jpg

ÇOCUKLAR BU PROJE İLE MATEMATİĞİ SEVDİ

'Benim İşimde Matematik Etkinliği’ ile öğrenciler mesleklerde hangi matematik konularının kullanıldığını araştırdı.  Ve beğendikleri mesleğin kılığına girerek gelecek meslek hayatlarında matematiğin önemini kavradılar. ‘Soruma Dokun Etkinliği’ ile de matematik sorularına dokundular. Yaparak yaşayarak öğrenmeyi temel alan etkinlikte ise öğrenciler mantıksal ilişki kurmakta zorlandıkları soruların maketlerini yaparak sonuca ulaştılar. (Gülşen Çopur)

okul-4.jpg

okul-4-001.jpg

okul.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.