Öğretmenden Öğrenciye Dayak İddiası

Öğretmenden Öğrenciye Dayak İddiası
Konya’da, ortaokulda görev yapan bir resim öğretmeninin, ders bitiminde sınıftan herkes çıktıktan sonra 13 yaşındaki bir öğrencisine dayak attığı iddia edildi

Konya’da, ortaokulda görev yapan bir resim öğretmeninin, ders bitiminde sınıftan herkes çıktıktan sonra 13 yaşındaki bir öğrencisine dayak attığı iddia edildi.

Olay, geçen Perşembe günü Ahmet Haşhaş Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, 7-E sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki B.B., günün son dersi olan resim dersinde arkadaşıyla şakalaştığı sırada öğretmenleri N.Ç. (40) öğrencilerini önce uyardı sonra birer tokat attı. Ders bitiminde sınıftaki öğrenciler okuldan çıktığı sırada resim öğretmeni N.Ç, sınıfta tokatladığı B.B’nin sınıfta kalmasını söyleyerek baş başa kaldı. İddiaya göre, daha sonra öğretmen N.Ç. dersteki durumdan dolayı B.B’ye tekrar dayak atmaya başladı. O sırada sınıfa gelen diğer öğrenciler dayak yiyen B.B’yi öğretmenlerinin elinden güçlükle aldı. Dayak sonrası yüzünde ve vücudunun çeşitli bölgelerinde darp izleri bulunan B.B’ye hem öğretmeni N.Ç. hem de okul yönetimi tarafından yaşanan olayın büyümemesi uyarısı yapıldı. Dayak sonrası baş dönmesi olan ve istifra eden B.B. hastaneye gelerek darp raporu aldı.

Yaşadıkları olayı anlatan B.B, “Arkadaşla şakalaşıyorduk, el şakası. O bana vurdu, ben ona vurdum. Ondan sonra hoca bize birer kez vurdu, ödeştik. Sınıftan herkes çıkıyordu, ‘sen kal’ dedi. Ben kaldım işte bir iki kere tokat falan attı. Sonra tokat atarken herhalde yüzüğü çarptı. Öğlencilerin girme vaktiydi. Öğrenciler girdi sınıfa beni de bıraktı, ben de çıktım. ‘Aramızda anlaşalım, iş uzamasın’ dedi. Okul idaresi ‘iş uzar gider’ dedi” diye konuştu.

"VELİSİNİ ÇAĞIRIP İKAZ ETMESİ LAZIM"

B.B’nin dedesi Mehmet Horasan ise, öğretmenin torununu sınıfta alıkoyduğunu söyleyerek, “Sınıfta alıkoymuş çocuğu yalnız başına. Cetvelle dövmüş, arkadaşının biri kapıyı açmasa daha çok dövecek. Ben iki gün önce getirecektim çocuğu hastaneye, istifra ediyordu. Annesi razı olmadı, müdür ile öğretmeni, ‘Sizi yakarız ona göre, şikayetçi olmayın’ demiş. Aile, ‘çocuğumuza bir leke gelir’ diye çekiniyor. Kusma şikayetleri Perşembe günü başladı. Aslında dövmemeliydi çocuğu. Suç işlese bile velisi var, velisini çağırıp tembihlemesi lazım” ifadelerini kullandı.

B.B’nin dayısı Ali Horasan ise, “Kardeşime ziyarete gelince ‘çocuk rahatsız mı?’ diye sordum. ‘Öğretmen dövdü’ dedi. ‘Doktora götürdünüz mü ya da şikayetçi oldunuz mu?’ dedim. Çocuğun okulu yanacak diye korkmuş. Korkunca bir şey yapamamışlar. Çocuğu, sınıf arkadaşları çıktıktan sonra gücünün yettiği kadar dövmüş. Arkadaşları sınıfa girince öyle bırakmış. Çocuk da korkusundan ‘okulum yanacak’ diye bir şey yapamadı. Bizim ısrarlarımıza rağmen zor getirebildik. Annesi 2-3 defa istifra ettiğini söyledi, onun için hastaneye getirdik. Psikolojisi açısından da okulunun değiştirilmesini istiyoruz. İdare ile anne görüşmüş. Anneye baskı yapmışlar, ‘çocuğunuzun okulunu yakarız, çocuğun siciline işleriz’ diye. O yönde bir bilgisi olmayınca korkarak aile çekimser kalıyor şu anda. Bizim müdahalemizle hastaneye geldiler” dedi.

B.B’ye hastaneden rapor alan aile olayla ilgili polise şikayette bulundu.

"TEHDİTTE BULUNMADIK"

Okul Müdürü Kerim Türedi ise, yaşanan olayı doğrulayarak, “Ben, öğretmenimizle beraber aileyle bir araya gelerek böyle bir olayın tekrarlanmaması yönünde mutabakata vardık. Gerek öğrencimiz gerek velimizden özür diledik. Bunun dışında herhangi bir tehditte bulunmadık” açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.