Öğretmene "cinsel istismar" davası

Öğretmene "cinsel istismar" davası
Van'ın Başkale ilçesinde görev yaptığı okuldaki öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen öğretmen hakkında 16 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

VAN (AA) - Başkale'de görev yaptığı ortaokuldaki öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen D.S'nin 16 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçedeki bir ortaokulda görev yapan D.S'nin kız ve erkek öğrencileri taciz ettiği, okulda müstehcen içerikli filmler izlettiği iddiasıyla Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan başvuru ve Milli Eğitim Müdürlüğünün şikayeti üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Savcılığın hazırladığı iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede tutuksuz yargılanan şüphelinin "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Çocuğun görebileceği yerde müstehcenlik" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, şüpheli D.S'nin öğrencilerin sınıfta bulundukları sırada cinsel içerikli sahneler olan filmleri izleterek, farklı zamanlarda elle taciz ettiği mağdur ifadelerinde yer aldı.

Atılı suçlamayı kabul etmeyen D.S. ise zaman zaman sınıfta film izlettiğini ancak bunların cinsel içerikli olmadığını ileri sürdü.

Öğrencilerin psikolojik danışman ve avukat huzurunda görüntülü şekilde alınan ifadelerinde birbiriyle uyumlu beyanda bulunduklarının belirtildiği iddianamede, "Şüphelinin öğrencilerine cinsel içerikli film izletmek ve taciz etmek suretiyle atılı müstehcenlik ve çocukların cinsel istismarı suçlarını işlediği anlaşılmaktadır. Bu nedenlerle D.S'nin belirtilen sevk maddelerince cezalandırılması talep olunur" denildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünce açığa alınan D.S'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.