Öğretmenin öğrencisini tekme tokat dövdüğü anlar kamerasında

Öğretmenin öğrencisini tekme tokat dövdüğü anlar kamerasında
Aksaray'da Matematik öğretmeninin öğrencisini dövüp boğazını sıktığı görüntüler okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırırken dayakçı öğretmen açığa alındı

Aksaray'da Matematik öğretmeninin öğrencisini dövüp boğazını sıktığı görüntüler okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Bağrışma seslerini duyan diğer öğretmenlerin müdahalesiyle kurtarılan öğrencinin ailesi öğretmenden şikayetçi olurken, öğretmen çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 14 Aralık tarihinde Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde bulunan Şehit Salih Aksu Ortaokulunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okulda Matematik öğretmeni olarak görev yapan öğretmen Ali Rıza Y., ders sırasında 5'inci sınıf öğrencisi T.K.'yı sınıftan çıkarttı. Sınıfın kapısını kapattıktan sonra öğretmen öğrenciye tokatlamaya başladı. Ardından hızını alamayan öğretmen öğrencisinin boğazını sıkıp defalarca tekme tokat atıp dövdü. Tüm bu yaşananlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Bu sırada bağrışma seslerini duyan bir diğer öğretmen dersi bırakıp koridora çıktı. Dayak diyen öğrenciye kalkan olan kadın öğretmenin müdahalesiyle öğrenci dayakçı öğretmenin elinden kurtarıldı. Yaşadığı olayı anlattığı babası Duran K. tarafından hastaneye götürülen öğrenci T.K., sağlık kontrolünden geçirildi. Baba Turan K. daha sonra da Cumhuriyet Savcılığına giderek öğretmen Ali Rıza Y.'den şikayetçi oldu.

Öğretmenin öğrencisini tekme tokat dövdüğü anlar kamerasında

Öğretmenin öğrencisini tekme tokat dövdüğü anlar kamerasında

DAYAKÇI ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenin açığa alındığı duyuruldu. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada "İlimiz Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulunda görev yapan öğretmen Ali Rıza Y.'nin öğrencimizi darp ettiği olay ile ilgili valiliğimizce öğretmen derslerden el çektirilmiş olup, adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi.

Öğretmenin öğrencisini tekme tokat dövdüğü anlar kamerasında

Öğretmenin öğrencisini tekme tokat dövdüğü anlar kamerasındaDAYAĞIN ADLİ KARŞILIĞI: ADLİ KONTROL!

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı öğretmen Ali Rıza Y.'nin öğrencisine uyguladığı şiddetin ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, "14/12/2021 tarihinde Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldığı, şüpheli öğretmenin gözaltına alındığı, bir gün gözaltı tedbirleri uygulanan şüpheli hakkında sevk üzerine Ortaköy Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararı uygulanmıştır. Soruşturma süreci Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir" denildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AKSARAY VALİSİ AYDOĞDU, ÖĞRETMENİN DARBETTİĞİ ÖĞRENCİ VE AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ortaköy ilçesinde öğretmeni tarafından darbedilen öğrenci ile ailesini ziyaret etti.

Aydoğdu ve beraberindekiler, Ortaköy ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi'nde yaşayan öğrenci S.T.K'nin ailesini ziyaret ederek, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Vali Aydoğdu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz kaymakama gerekli talimatları verdiğini söyledi.

20211223-2-51432530-71879175-004.jpg

"ÇOCUĞUMUZA DA GEREKLİ PSİKOLOJİK DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Aksaray'da böyle bir olayın olmasının kendisini derinden üzdüğünü belirten Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Böyle bir olay hiç yaşanmasaydı çok çok iyi olurdu. Çocuğumuza da gerekli psikolojik desteği vereceğiz. Bu süreci hep beraber dayanışma içerisinde atlatacağız inşallah. Önemli olan çocuğumuzun ruh sağlığı. Onu tamir ederek tekrar eğitim hayatına döndürmek için bütün gayretimizle çabalayacağız. Gerekli yerlere talimatları verdim. Her an yavrumuzla beraber olacağız."

Darbedilen öğrencinin dedesi Selahattin K. ise görüntüleri izlediğini ve çok üzüldüğünü ifade etti.

Çocukları okula eğitim almaları için gönderdiklerini anlatan Selahattin K, şunları kaydetti: "Hepsi gelir, geçer ama çocuğumuzun psikolojisi çok önemli. Bu öğretmenin görevine son verilmesini istiyoruz. Başkasının çocuğuna da yapmasın bir daha. Biz ne yapalım, kime gidelim. Yavrumuz yaramazlık yaptıysa uyarı verseydi. Koridora çıkarılıp da öğrenci dövülür mü?"

20211223-2-51432530-71879174-004.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.