Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi
Eğitim-İş ve Türk Eğiim-Sen üyesi bir grup öğretmen, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.Zafer Meydanı'nda toplanan gruplar davul...

Eğitim-İş ve Türk Eğiim-Sen üyesi bir grup öğretmen, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Zafer Meydanı'nda toplanan gruplar davul zurna eşliğinde halay çekerek slogan attılar.

Eğitim-İş adına açıklama yapan Eğiti-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, kamusal ve eşit düzeyde sunulması gereken imkanların paralı hale getirildiğini iddia ederek, "Hiçbir ödenek ayrılmayan devlet okulları sahipsiz ve çaresiz bırakılırken özel okullara 600 milyon lira gibi bir rakamın ödenmesi iktidarın artık devlet okullarını gözden çıkardığı anlamına gelmektedir" dedi.

Türk Eğitim-Sen Konya 1-2-3 Nolu Şubeler adına konuşan 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ise Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların desteğiyle iş bıraktıklarını söyledi.

Gruplar açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

  

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.