Oğulları hapisteki anne babadan AYM isyanı

Oğulları hapisteki anne babadan AYM isyanı
İzmir'in Konak ilçesi'nde taksi şoförü 30 yaşındaki Mehmet Fatih Özışık, üç yıl önce müşteri olarak getirdiği kişilerin bar sahiplerini rehin alması nedeniyle açılan davada 7.5 yıl hapis ve 20 bin lira para cezasına çarptırılıp cezaevine konuldu.
İzmir'in Konak ilçesi'nde taksi şoförü 30 yaşındaki Mehmet Fatih Özışık, üç yıl önce müşteri olarak getirdiği kişilerin bar sahiplerini rehin alması nedeniyle açılan davada 7.5 yıl hapis ve 20 bin lira para cezasına çarptırılıp cezaevine konuldu. Genç'in annesi Emine Özışık ile babası Süleyman Özışık, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru reddedilince, bu durumu ellerinde dövizlerle Konak Meydanı'nda protesto etti.

Olay 2011 yılında, Alsancak semtinde bulunan bir barda meydana geldi. Taksicilik yapan Mehmet Özışık’ın müşteri olarak getirdiği kişiler, iddiaya göre ellerinde silah ve el bombaları ile çalışanları rehin aldı. Bara baskın düzenleyen polis, saldırganlarla birlikte Mehmet Özışık’ı da gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Özışık ve diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda Mehmet Özışık 7.5 yıl hapis ve 20 bin lira para cezasına çarptırıldı. Hakkındaki karar kesinleşen Özışık, 2 ay önce cezaevine konuldu.

Çocuklarının haksızlığa uğradığını savunan anne Emine Özışık ile baba Süleyman Özışık, Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi önünde eylem yaptı. Oğulları Mehmet Fatih Özışık’ın haksız yere mahkum olduğunu, asıl zanlıların ise az ceza aldığını, avukatları aracılığıyla Anaya Mahkemesi’ne yaptıkları bireysel başvurunun ise ’süre aşımı’ gerekçesiyle idari yönden reddedildiğini belirten anne- baba buna tepki gösterdi.

'SÜRESİNDE BAŞVURDUK AMA...’'

Karar düzeltme istemini 22’inci günde yapmalarına rağmen, başvurularının 30 günlük yasal süre içinde olmadığı gerekçesi ile esasa girmeden reddedildiğini öne süren baba Süleyman Özışık ve anne Emine Özışık seslerini duyurabilmek için ellerinde ’Cezalar fakir fukaraya, aflar ağaya, paşaya, beye’, ’Anayasa Mahkemesi’ne erişim hakkı engellenemez’ yazılı dövizlerle eylem yaptı. Gözü yaşlı baba Özışık tepkisini şöyle dile getirdi:

“Oğlumuz masum. Boş yere, haksız, mesnetsiz, maddi dayanaktan yoksun bir ceza aldı. Olayda, oğlumuzun elinde hiçbir şey yokken bu cezayı aldı. Diğer zanlılar ise az cezayla kurtuldu. Sanki oğlum çete başıymış gibi yargılandı. Anne ve baba olarak, anayasa mahkemesine erişim hakkımızın kabulünü istiyoruz. Tekrar adil yargılama yapılsın. Anayasa ve kanunlar önünde hepimiz eşitsek Aziz Yıldırım, Balyoz sanıkları, siyasiler, işadamları gibi insanlardan farkımız olmamalı. Avukatımız ret kararına itirazda bulundu. İnşallah bu talebimiz olumlu karşılanır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.