Ohal 3 Ay Daha Uzatılıyor

Ohal 3 Ay Daha Uzatılıyor
HDP Kars Milletvekili Bilgen:"Fransa'da OHAL'in güvenlik için bile bir faydasının olmadığı açıklanıyor. Fransa'da güvenlik için faydası görülmeyen OHAL, Türkiye için hangi noktada faydalı görülüyor?"

TBMM (AA) - HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Fransa'da OHAL'in güvenlik için bile bir faydasının olmadığı açıklanıyor. Fransa'da güvenlik için faydası görülmeyen OHAL, Türkiye için hangi noktada faydalı görülüyor?" diye sordu.

Olağanüstü halin (OHAL) 19 Ocak Cuma gününden geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda görüşülüyor.

HDP Grubu adına konuşan Bilgen, Türkiye'nin 5 yıl öncesine kadar darbe anayasasından kurtulmaya çalıştığını, bu yönde komisyonlar oluşturulup uzun süre çalışıldığını söyledi.

OHAL uygulamaları karşısında gelinen noktada kazanılmış hakların uygulanması için feryat ettiklerini belirten Ayhan Bilgen, şunları kaydetti:

"Kenan Evren yasalarının iyi noktalarını size söylemeye çalışıyoruz. Elbette ki Anayasa'da tarif edilen OHAL'in gerekçesi ve KHK'larla ilgili düzenlemeyi yok sayabilirsiniz ama suç işlemeye bu kadar cüretkar davranmaya devam ederseniz, yargılanmaktan kurtulamazsınız. Tüm bu yaşananlara 'Fransız' kalınan Meclisimizde ben de Fransa'dan örnekler vermek istiyorum. Fransa örneğinde, OHAL nedeniyle işten atılan yok, mağdur edilen yok. Fransa'da OHAL'in güvenlik için bile bir faydasının olmadığı açıklanıyor. Fransa'da güvenlik için faydası görülmeyen OHAL, Türkiye için hangi noktada faydalı görülüyor?"

- "Türkiye de bir gün OHAL'den mutlaka kurtarılacaktır"

Bilgen, Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığının tartışıldığı bir dönemden geçildiğini ifade etti.

Anayasa Mahkemesince alınan kararların yerel mahkemeler tarafından dikkate alınmadığının görüldüğünü dile getiren Ayhan Bilgen, "2019'dan sonra başkanlık kararnameleriyle ülke yönetileceği için milletvekillerine de gerek kalmayacak. Kendinizi boştan yere yormayacaksınız. Biz demokrasi adına sizden bir şey istemiyoruz. Türkiye de bir gün OHAL'den mutlaka kurtarılacaktır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.