Ohal 3 Ay Daha Uzatılıyor

Ohal 3 Ay Daha Uzatılıyor
AK Parti Ankara Milletvekili Bilgin:- "Türkiye'nin olağanüstü hal rejimi uygulamasıyla başka bir arayışa girdiği gerçekçi değildir, bunlar Türkiye'nin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunları anlamaktan uzak yaklaşımlardır"- "Bir ülkede iktidarlar seçimle

TBMM (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, "Türkiye'nin olağanüstü hal rejimi uygulamasıyla başka bir arayışa girdiği gerçekçi değildir, bunlar Türkiye'nin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunları anlamaktan uzak yaklaşımlardır." dedi.

Bilgin, TBMM Genel Kurulunda OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerinde grubu adına söz aldı.

OHAL'in, demokratik sistem içinde ortaya çıkan olağandışı şartların giderilmesine, şartların normalleştirilmesine hizmet eden hukuki bir süreç olduğunu belirten Bilgin, hiç kimsenin aklına geldi diye, keyfi şekilde bu uygulamayı hayata geçiremeyeceğini ifade etti.

Türkiye'de hukuk devleti ilkesinin ve anayasal kurumların yürürlükte olduğunu, bunların OHAL içinde de fonksiyonlarını yerine getirdiğini vurgulayan Bilgin, demokrasinin önemine değindi.

Bilgin, "Demokratik devlet düzeninin olmazsa olmaz temel prensibi seçimlerdir. Seçimler başka bir prensibe benzemez. Demokrasinin varlığını ve sürekliliğini belirleyen kriterlerdir. Bir ülkede iktidarlar seçimle değişiyorsa orada bir başka rejim tanımlamaya kalkmak gerçekçi değildir. Seçimler ve milli egemenlik ilkesi demokratik rejimin kurucu ilkeleridir." değerlendirmesinde bulundu.

OHAL'in siyaset ve demokrasi teorisinde tartışılmış bir mesele olduğunu anlatan Bilgin, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine ilişkin de görüşlerini aktardı.

- "Normal şartlar altında yaşamıyoruz"

Türkiye'nin artık asla demokratikleşme yolunda geriye düşürülemeceğini vurgulayan Bilgin, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki olağanüstü şartlara işaret etti.

Bilgin, şöyle konuştu:

"15 Temmuz, Türkiye'nin hem bağımsızlığına hem demokrasisine yönelen bir saldırıdır. Bu bakımdan, Türkiye'nin bu olağan şartlar içerisinde bu yapıyla mücadele etmesi, bu uluslararası organizasyonun bir uzantısı olan yapıyla mücadele etmesi imkan dahilinde görülmediği için TBMM olağanüstü hal yönetimini uygulamayı tercih etmiştir. Şunu düşünelim; bu illegal yapılar, bu antidemokratik faşizan cemaat yapısı zaten Türkiye'nin mevcut olağan rejiminin içerisinde çeşitli mekanizmaları ele geçirdikleri için olağan rejim içerisinde bunlarla mücadele etmeye kalksaydık asla bir adım mesafe alamazdık. Suçlularımız, darbe yapan o katiller, halkı kurşunlayan, uçaklarla bomba yağdıran o katiller mahkemelerden ertesi gün salıverilirdi. Onun için, Türkiye'nin olağanüstü hal rejimi uygulamasıyla başka bir arayışa girdiği gerçekçi değildir, bunlar Türkiye'nin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunları anlamaktan uzak yaklaşımlardır."

"Türkiye saldırı altındadır. Normal şartlar altında yaşamıyoruz." diyen Bilgin, OHAL'in de bu koşullar nedeniyle sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.