Ok Gibi Okçular Yetişiyor

Ok Gibi Okçular Yetişiyor
Geleneksel Okçuluğun merkezi Konya’da hedef bu yıl ilk üçe girmek. Bulcukspor Kulübü Başkanı Ömer Koç, Konya’daki okçuluğun son durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu

Seda Erciş'in Haberi

Konya’nın ilk okçuluk takımı olan Bulcukspor, kazandığı başarılara bir yenisini daha eklemek istiyor. Günden güne ilginin arttığı okçuluk branşında Konya, hedeflerini bir çıta daha yükseltti. Bulcukspor Kulübü Başkanı Ömer Koç, okçuluk branşındaki son durumu açıklarken, geleneksel okçulukta hedeflerinin bu yıl ilk üç içerisinde yer almak olduğunu söyledi. Koç, “Bulcukspor Kulübü 2007 yılında resmi olarak kuruldu. Birçok genç sporcuyu alttan yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar Bulcukspor Kulübü olarak okçuluk alanında hem olimpik hemde geleneksel okçuluk alanında çok ciddi bir başarılarımız var. Konya olarak Dünya ve Türkiye’de birçok şampiyonluklarımız var” dedi. Okçuluğun bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Koç, “Okçuluk sporu bir disiplin işidir. Konsantrasyonu yüksek olan ve hem fizikken hemde ruhen birlikte yapılması gereken bir spor dalı. Diğer spor dallarından ayıran en önemli özelliği de işin yüzde 50lik kısmını ruhen yapılıyor olması” diye konuştu. Koç, amaçlarının ok gibi okçu yetiştirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Okçuluk branşına ilginin her geçen gün artmasına rağmen Konya’da arzu edilen ilginin olmadığını belirten Ömer Koç, Bulcukspor Kulübü olarak lisanslı sporcu sayısının yaklaşık 100ü geçkin olduğunu, kurs bazında ise devam eden 500 sporcunun bu spor ile ilgilendiğini söyledi. Bireysel bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Koç, aynı zamanda ciddi malzeme sıkıntısı yaşadıklarını ve desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti. Koç, “Birçok uluslararası, Dünya şampiyonluğunu Konya’ya getirmiş bir kulüp olarak buna hakkımız olduğunu düşünüyorum. Genel anlamda bir destek yok” dedi.

“ÇANAKKALE’DE DEV ORGANİZASYON BAŞLIYOR”

Çanakkale’de düzenlenecek olan 1. Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası ve 2. Uluslararası Big Sancak Bey-Osman Bey anısına Yaya Okçuluk Şampiyonası bugün start alacak. 7 Ağustos-9Ağustos arasında yapılacak olan Şampiyonaya Konya’dan 30 sporcu yer alacak. Şampiyona ile ilgili konuşan Başkan Ömer Koç, “5.si düzenlenen bu organizasyonda 4.kez katılıyoruz. Çanakkale’de Konya’yı Bulcukspor Kulübü ile Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü olmak üzere iki kulüp olarak temsil edeceğiz. Akşehirspor da var. Akşehirspor ile toplamda 30 sporcu var. Bu organizasyona yaklaşık 15 ülkeye katılıyor ve yaklaşık 600’e yakın sporcu katılacak. Konya olarak kendimize güveniyoruz” dedi.  

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.