Okan Çevik: 100. yılda hedefe ulaşacağız

Okan Çevik: 100. yılda hedefe ulaşacağız
Beysu Konyaspor Başantrenörü Okan Çevik, sezon sonunda şampiyonluk hedefine ulaşacaklarını söyledi

Türkiye Basketbol Liginde (TBL) sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve ilk 2 haftayı lider kapatan Beysu Konyaspor’da deneyimli koç Okan Çevik, 100. yılda Süper Lig hedefine ulaşacaklarını söyledi. Antrenörlük hayatında 38. sezonu olduğunu ifade eden yeşil-beyazlıların başantrenörü Okan Çevik, “Yaklaşık 18 yıl 1. Lig’de antrenörlük yaptım. Bir tane Avrupa Kupası finalim ve bir tane Avrupa Kupası şampiyonluğum var. 3 defa üst lige takım çıkardım. İnşallah dördüncü de olacak” dedi.

3-takim-ciakrdim.jpg

‘İYİ TAKIM KURDUK, FAVORİLERDEN BİRİYİZ’

İyi bir takım kurduklarının altını çizen Okan Çevik, “Manisaspor ile birlikte favori gösterilen iki takımdan birisiyiz. Sigortam.Net, Mersin, Samsunspor, Ormanspor gibi yukarıyı zorlayacak olanlar ve Bornova Belediyesi gibi sürprizler çıkaracak olanlar var. Bizim neyimiz iyi derseniz. Tecrübeli Türk oyuncularımız var. Bu ligde nasıl şampiyon olunacağını biliyorlar. Yabancılar iyi olmazsa olmuyor bu işin kuralı bu. Ama Türk oyuncularınız ne kadar iyiyse siz o kadar yukarı gidiyorsunuz. Biz şampiyonluk için öncelikle Türk oyuncularımıza güveniyoruz. Yabancılarda da yaptığımız araştırmalar sonucunda bu takıma en faydalı olacak olanları seçtik. Kısa oyuncumuz Matt Morgan çok ciddi şutör ve skorer bir oyuncu. Uzun oyuncumuz Gueye biraz adaptasyon sorunu yaşıyor. Ama mutlaka zaman içerisinde faydasını artıracaktır. Sonuçta Konyaspor 1. Lig’e bizi çıkaracak kadroya sahiptir. Gerekiyorsa da ilaveler yapılacaktır. Son maçın özelinde de Matt Morgan bir sakatlık yaşadı. 5 Türk oyuncuyla devam ettik. Onlar da çok güzel bir enerji yaşadı sahada. O güzel ivmeyi de bozmak istemedik açıkçası. 11 sayıyla kazandık” ifadelerini kullandı.

fayed9cxeaevcdr.jpg

‘SÜPER LİG’DE KALICI OLACAĞIZ’

Süper Lig’de kalıcı olmayı ve Avrupa Kupası oynamayı hedeflediklerini söyleyen Çevik, “Bu hedefte yönetimimizle çok uyuştu. Bu demekle olmuyor zaten. Zaman içerisinde her türlü konuda altını doldurmamız lazım. Kendinize bir hedef koyarsanız başarıya ulaşırsınız. Biz Fatih Başkan ve yönetimle “neden olmasın” diye yola çıktık. Uzun vadeli planlarımız var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.