Okan Çevik: Güçlü, zayıf, kadro diye bir şey yok

Okan Çevik: Güçlü, zayıf, kadro diye bir şey yok
Okan Çevik: Güçlü, zayıf, kadro diye bir şey yok

Beysu Konyaspor Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 12. hafta karşılaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’u deplasmanda 73-82 mağlup etti. Temsilcimizde Matt Morgan 22 sayı 6 asist, Tayfun Erülkü 20 sayı 8 ribauntluk peformansla galibiyetin mimarı oldu, Ligdeki 10. galibiyetini alan yeşil-beyazlılar zirve mücadelesini sürdürdü. Öte yandan Kocaeli dönüşü yeşil-beyazlı takımı taşıyan uçak Konya havalimanına yoğun kar yağışı dolayısıyla iniş yapamayınca Antalya havalimanına iniş yaptı.
LİDER SAMSUNSPOR YENİLDİ
Öte yandan lider Samsunpor, Mersin Büyükşehir Belediyespor’a deplasmanda 87-84 mağlup olarak 2. yenilgisini aldı. Bu sonuçla Konyaspor Samsunspor’la puanını eşitledi. Ancak iki takım arasında oynanan maçı Samsunspor kazandığı için Karadeniz ekibi liderliğini sürdürüyor.

beysu-okan-cevik.jpg
OKAN ÇEVİK: GÜÇLÜ, ZAYIF, KADRO DİYE BİR ŞEY YOK
Beysu Konyaspor Basketbol Başantrenörü Okan Çevik maç sonu yaptığı açıklamada, “Burası gerçekten zorlu bir deplasman haline gelmiş. Biz de ilk yarı çok zorlandık. Kendi tempolu basketbolumuzu kabul ettirene kadar maçın momentumu, gidişatı Kocaeli’nin elindeydi. Ondan sonra defansımızı, kendi momentumumuzu yakalayınca maçı kazanan taraf biz olduk. İlk yarı yaptığımız 11 top kaybıyla birlikte hücumda 34 sayıda kaldık. Bizim alışık olduğumuz skor değil. Bununla paralel defansta düştük, istediğimiz agresifiteyi yakalayamadık. 10 sayı geride kapattık. Soyunma odasında yapmamız gerekenleri konuştuktan sonra 3. periyot 11 sayı yemek maçı kıran noktalardan biri oldu. Sonunda da aşağı yukarı 10 sayıyla maçı kazanmayı bildik. Oyuncularımı ikinci yarı ortaya koydukları kazanma azminden dolayı kutluyorum. TBL’’e her maç çok zor ve kazandığınız her maç çok değerli. Kadro güçlü, zayıf, zengin kadro ya da daha düşük bütçe diye bir şey yok. Herkes bütün basketbol becerisini ortaya koymaya çalışıyor. Hele iyi günde yakalanırsanız mağlup olmanız işten bile değil. Buna izin vermemek lazım. Bugün de böyle oldu. İlk devre kontrol onlardaydı, ikinci devre biz ona izin vermedik ve kazanmayı bildik” dedi.

beysu-umut-gecen.jpg

UMUT GEÇEN: ÇOK DEĞERLİ GALİBİYETTİ
Yaklaşık 26 dakika süre alan ve takımı adına 9 sayı kaydeden Umut Geçen ise “Kazandığımız için mutluyum. Karşı takımı da mücadelesinden dolayı tebrik ederim. İstediğimiz gibi başlayamadık. Bu ligde her deplasman maçı çok zor ve her deplasman galibiyeti çok önemli. Deplasman galibiyeti aldığımız için de mutluyum. Tüm takım olarak kötü bir devreden sonra ikinci yarı verdiğimiz reaksiyondan dolayı da çok mutluyum. Çok değerli bir galibiyetti. Umarım kazanarak gitmeye devam ederiz. Rakip takıma da sezonun devamında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.